Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

dinsdag 27 november 2007

uit eten: Peper & Zout (Hemiksem)


Vandaag gaan eten in Peper & Zout te Hemiksem. Het is ondertussen ongeveer de 5de keer dat de magen in dit restaurant gevuld worden.

Het is een leuk, trendy en toch gezellig interieur met een ZEEER vriendelijke en correcte bediening. Ook het eten is ons steeds uiterst in de smaak gevallen voor een schappelijke prijs.
Prijs / kwaliteit is dit zeker een aanrader!

Dinsdag = Empty the fridge dag!
Gezien woensdag hun sluitingsdag is en er dan stevig geshopped wordt voor de komende week houden ze elke dinsdag een speciaal "uitverkoop" concept. Van de volledige menukaart mag je een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht naar keuze nemen (zo lang voorraad strekt), ongeacht de prijs en voor deze drie gangen betaal je slechts 30€. De mogelijkheid bestaat om per persoon een halve fles huiswijn te krijgen voor 5€ extra (pp.)

Zeker een aanrader!

Meer info op hun website.

maandag 26 november 2007

MusicRunners 2008 Team challenge


2008 is approaching fast. A period of festivity is starting.

Therefore, we are starting a new MusicRunners challenge.

With the entire MusicRunners Team, we will be running 2008km's from 1Dec until 31Dec.



Wanna join the challenge? Click the "Music Runners invite a friend" link and subscribe yourself on the forum. There you will get your personal invitation for the challenge. (Only available for people who speak Dutch)

MusicRunners Duo challenge ended

Yesterday evening at 11.59PM the MusicRunner Duo challenge has ended.
The results are:

First place: Team1: Misteryeah & FidoDido
Second place: Team2: Cryd & Daytona
Third place: Team5: Brophy & md
Fourth place: Team4: Jstruik & Joppe
Fifth place: Team3: Rob & DirkM

I want to congratulate all participants for their great achievements and their sportsmanship!

zondag 25 november 2007

My first +20k run

Due to a conversation I had with my mother this weekend during her birthday diner, (Happy birthday again mother!) I will, from now on, be blogging in English and in Dutch.

So, back on topic: today I had planned a 1 hour run that would have resulted in approximately 10km. It was about 8°C and raining almost the entire time.

Because of the "music runners Duo challenge" (see side bar) ending today, and our team (1) being 22km behind team 2, I was going to make an extra effort to do as many km's as possible.
This way, the 1h run ended up being a 2h run of 20km. My longest run ever!




As a result, we are now only 1.3km behind. Let's hope misteryeah did some km's as well this weekend so we can win this Duo challenge!!!

donderdag 22 november 2007

Beowulf Internet Trailer 3D

Vandaag de eerste keer een 3D film gaan zien in Metropolis Antwerpen. Beowulf was sinds gisteren beschikbaar in 3D. Bij het binnen gaan krijgt iedereen een speciaal brilletje. In het begin is het wat aanpassen en ziet het er nogal tekenfilmachtig uit, maar de effecten en 3D beelden zijn spectaculair en haarscherp.
De film op zich is niet zo mijn ding, maar het hele grafische gebeuren is geweldig.

Daarboven speelt Angelina Jolie enkele scenes in deze prent, en neem het van mij aan, is was blij met mijn 3D bril op de neus ;-)

zondag 18 november 2007

Zondag = duurloopdag

Om het druk weekend lekker ontspannen af te ronden staat er zoals steeds zondag namiddag een duurloop op het programma. Vandaag wordt het 10 a 11km rondjes lopen in het Brandt.
De thermometer geeft 6°C aan en het zonnetje schijnt lekker. Ideaal weer om wat kilometers te doen dus.

De eerste 6km is een "duo-loop" waar bij ik me aanpas aan het tempo van mijn loopmaatje. Ik moet toegeven dat vandaag haar tempo hoger ligt dan anders, het gaat er redelijk vlot vandoor. Dat was ook te merken daar praten de laatste 2km er voor haar niet meer in zat :-) . Maar toch heel goed gelopen hoor!
Na 6km zit haar training erop en is het nog 4km alleen verder lopen. Tussendoor eventjes versnellen en genieten van het mooie weer.

Na een goede 10km begin ik wat last te krijgen van mijn knie, waardoor ik tempo afbouw en begin uit te bollen. Op iets meer dan 11km tik ik af en kan ik aan mijn relaxte zondag avond beginnen.



Gemiddelde hartslag 157bpm
Hieronder een grafiekje hartslag verloop (rood) samen met snelheid (zwart).

zaterdag 17 november 2007

Pointer sisters & Sandrine

Na een drukke dag (Slipcursus) zijn er nog enkele vrijkaarten voor d Pointer Sisters wachtende.
Het voorprogramma wordt verzorgd door Sandrine (Idool 2004).
Daarna geven de Pointer Sisters er een lap op.

Mooie show, maar niet zo mijn ding.

Hierbij een filmke

Slip- en Remcontrole @ Jesco

Gisteren een dagje autotraining gaan volgen bij Jesco (Puurs).



9u30: Verwelkoming met een hapje en drankje

Met mondjesmaat stromen de deelnemers toe. We eindigen op 14 stuks. Alle "type" mensen zijn aanwezig, van de jonge student graduaat automechanica tot de 50 plusser. Ook alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd. Wat wel op valt is dat de vrouwen in de minderheid zijn. (3 van de 14).


9u45-10u50: Uiteenzetting over Roadsense© & Carsense©

We begeven ons naar de lesruimte. Deze is goed voorzien van didactisch materiaal (beamer, power point voorstelling en filmpjes) en de uiteenzetting wordt vol overgave gegeven.

Deel 1 gaat over Roadsense©: "Hoe blijf ik uit de probleemsituaties (voorkomen) en hoe geraak ik uit de probleemsituaties (genezen) ?”

Deel 2 handelt over Carsense©: De ervaren instructeurs leren u de juiste reacties op probleemomstandigheden.


10u50-12u30: De wagen in en slippen maar

Eindelijk is het grote moment waarop iedereen zit te wachten aangebroken. We begeven ons met de hele groep richting wagenpark en testterrein, krijgen nog enkele praktische instructies mee, samen met een demonstratie van de oefening en mogen dan per 2 een wagen uitkiezen.

De eerste oefening waar we zeer veel tijd aan zullen spenderen is een ontwijkingmanoeuvre zonder te remmen op een zeer glad wegdek met wagens die vanachter voorzien zijn van slicks (banden zonder profiel). Tegen een snelheid van 45km komen we aangereden met enkele meter voor ons een obstakel. De bedoeling is kort ontwijken en terug op normaal traject komen. Dus: uitwijking naar links en dan terug naar rechts en terug beetje links. De meeste keren was de eerste links voldoende om de achterkant van de wagen aan het slippen te krijgen en te eindigen waar het niet hoort... Na enige tijd kwam er echter schot in de zaak en werd het bijna kinderspel.
Heel tof!!!


12u30-13u15: Lunch

Tijd voor de innerlijke mens te versterken. Aangekomen in het cafetaria die aan het inkart centrum is gelegen wordt het menu voorgesteld. Tomaten groentesoepje, Kip met currysausje en frietjes en koffie of the. Dit alles voor slechts €10. Redelijke prijs, maar toch verschoten we even. Als je 225€ betaald voor een dagje opleiding denk je wel dat het eten inbegrepen is... Dat terzijde, het eten was lekker en een goed moment om de collega's even te leren kennen.


13u15-15u30: Verlog van slippen voormiddag

Eten binnen, terug tijd voor het serieuze werk. Terwijl we de eerste oefening nog wat vervolmaken zijn er ondertussen een aantal mensen een slalom oefening aan het doen. Gas geven, kort zigzaggen en uiteindelijk ook hier, hoe kan het ook anders, een zeer gladde plek waar een stevige correctie nodig is om correct uit te komen. Echter na 3 a 4 keer lukt dit perfect. (ook al eens leuk alst snel lukt :-))


15u30-16u00: Beetje extra theorie

Nog wat extra theorie om terug op te warmen voordat we aan het laatste praktijk deel beginnen.


16u00-17u15: Noodremactie glad wegdek, normaal wegdek & aquaplaning

Zelfde oefening als de eerste, maar nu met remmen. Ik verschiet er even van hoe moeilijk dat dit is. Geen mij dan toch maar zonder remmen...
Normaal wegdek: optrekken zo hard je kan en dan ook ontwijking terwijl je bovenop je rem staat. Hiervoor kozen we de Opel Astra cabrio TURBO. Gat in 2de lekker tot 85km/u, leuk als je dan op je rem gaat staan :-)
Aquaplaning. Iedereen komt het wel eens tegen. Niets aan zo lang het rechtdoor is, maar wat in een bocht?!, zullen we dan ook maar eens testen... Bleek best mee te vallen.


17u15-...: drankje en na napraten

Dag zit erop, certificaten ontvangen, drankje drinken en voorzichtig naar huis rijden.


Besluit: zeer toffe dag! Hopelijk heb ik de opgedane kennis echter nooit nodig.

PS: als ik een voorbeeld filmke vind zet ik het zeker online.

donderdag 15 november 2007

Fitbus deel II: de resultaten

Een vermoeide Fido doet zijn verslag.

Test begint met invullen van vragenlijst om te bepalen of het veilig is om de test te doen.

Daarna weging en vet bepaling.

Dan uiteindelijk de fiets op. Begin op lage belasting en gelijdelijk aan gaat deze omhoog. Op bepaald punt kan je gewoon niet meer verder. Het is dan ook hier dat de test stopt. Nog beetje uittrappen op lage belasting terwijl je papiertjes en grafiekjes worden geprint.

Dan nabespreking.

  • Fitheidsniveau: 5 op 7 (goed, maar kan beter)
  • Lichaamssamenstelling (BMI): 20,58 (zeer goed)
  • Omslagpunt (hartslag waar verzuring optreedt) 182
  • Maximum hartslag 188.

Je krijgt ook een paketje mee waar uitleg omtrent besproken punten in staat.

En zowat het belangrijkste: je krijgt een persoonlijk trainingsplan voor verschillende sporten. Hierop staat je hartslagdoelgroep en de tijd dat je per week hierin moet trainen.

Ziet er tof uit. Nu 10 weken trainen en dan retest.

Fitheidstest: de fitbus

Donderdag (vandaag) zit Fido op de fiets!


Sinds enige tijd is er in de provincie Antwerpen een Fitbus de ronde aan het doen.


Hier bepalen ze ao je vet percentage, je anaerobe* drempel en stellen een persoonlijk schema op. (*Jouw persoonlijke hartslagwaarde waar je van zuurstofrijk naar zuurstof arm training over gaat. Zeer interessant voor training op hartslag)


Doel:


Jou op een medisch en wetenschappelijk onderbouwde manier - in de door hen gekozen sporten - aan het bewegen brengen en/of in beweging houden zodat je conditie gegarandeerd verbetert.


Gepersonaliseerd bewegingsadvies:


Je krijgt de kans om gratis je fysieke conditie te laten testen en in de daarop volgende periode van 10 weken deze conditie gegarandeerd te verbeteren en dit met behulp van een gepersonaliseerd beweegadvies. Gepersonaliseerd wil zeggen dat je zelf de sporten die je wenst te beoefenen kan kiezen alsook de frequentie ervan. Op basis van jouw keuzes én de testresultaten maken onze beweegadviseurs een op en top gepersonaliseerd trainingsschema dat je op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier aan het sporten zet.


Na deze trainingsperiode van 10 weken volgt er opnieuw een test en een beweegadvies voor de volgende 10 weken.


De eerste 2 testen zijn gratis. Voor een 3de test betaal je € 10. Er bestaat wel een hernieuwingtermijn van 3 jaar.


De test:


De totale test duurt in totaal een 45-tal minuten waarvan er gemiddeld 20 minuten gefietst wordt. We meten je lichaamssamenstelling, we laten je een submaximale fietstest afleggen (op een Ergofit-fiets) en tot slot geven we je een op en top gepersonaliseerd beweeg- en voedingsadvies.


De testen worden afgenomen door professionele conditiecoaches. Ook tijdens de trainingsperiode staan deze bewegingsspecialisten telefonisch en via e-mail paraat om je tijdens dit hele traject te begeleiden waar nodig.


Bron: OZ-fit website


Meer info op:Fitbus website & OZ-fit website

ebay Polar RS800SD

Goed nieuws,
gisteren zat er een brief van de postbode in de bus dat hij een pakje uit Australië was komen aanbieden. Vandaag langs postkantoor geweest en ja hoor, daar was hij, de Polar RS800SD.

Overzicht:
Bestelling Zondag 4/11/2007
Verzending Woensdag 7/11/2007
Beschikbaar Woensdag 14/11/2007
Ontvangst Donderdag 15/11/2007

Meer goed nieuws,
op het postbriefje stond dat ik nog 10€ te betalen had. Bij de post wist men te vertellen dat dit douanekosten waren. Ze hadden het pakje open gemaakt omdat er geen correcte papieren bij zaten. Maar dus GEEN douanekosten of BTW ofzo...

Dus: Horloge 295€ + 25€ transport + 10€ douane = 330€
Normale kostprijs hier 475€
Via webwinkel 409€ (hier krijg je nog wel wat extraatjes bij)

Bezoekje aan Runners Service Lab

Gisteren avond nog langs RSlab (Duffel) geweest. Heb het probleem besproken met de mensen in de winkel.

Voor extra controle zijn er nog 3 extra footscans (blootsvoets) genomen en 2 extra footscans met de nieuwe schoenen. Hieruit blijkt dat er blootsvoets een duidelijke beweging van buitenkant voet naar binnenkant voet merkbaar is. Echter met de schoen aan wordt deze zeer goed gecompenseerd.

Voorlopige conclusie / aanbeveling: Schoenen lijken in orde voor mijn voet. Het nieuwe type schoen geeft wel meer steun tov het oude. Hierdoor is de nieuwe schoen minder soepel. Mogelijk ligt hier het probleem. De nieuwe schoen geeft samen met mijn laag gewicht (60km (gemiddelde schoen is voor mensen tussen 75 & 90kg)) onvoldoende flexibiliteit.

De oude schoen is heet rustig ingelopen bij het begin van mijn loopschema. (Start to run 0 => 5 km) Hierbij is er in het begin slecht per keen 1 a 2 km gelopen met grote stapafstanden tussen.

De nieuwe schoen is direct de oorlog in gestuurd. Er zijn van in het begin afstanden van 6 tot 12km mee gedaan. Mogelijk is deze dus niet voldoende ingelopen en geeft dit een probleem.

Dus: eerste maand schoenen rustig instappen / lopen en daarna terug evalueren.

De mensen van RSlabs hebben zeer goed hun best gedaan en volop de tijd genomen om het probleem te analyseren. Hiervoor mijn dank.

woensdag 14 november 2007

Update: Blessure

Net terug van de orthopedist.

Zijn conclusie:
Mijn voeten hebben lichte neiging tot overpronatie (doorzakking naar binnenkant). De schoenen die ze in Runners Service hebben verkocht zijn anti pronatie schoenen en corrigeren dit. Nochtans heeft hij de indruk dat deze het echter zelfs overcompenseren.
Concreet komt dit er op neer dat je ipv teveel op de binnenkant van je voet, teveel op de buitenkant van je voet gaat lopen.
Hierdoor heb ik zeer aan de buitenkant van mijn linker voet.

Oplossing:
1) terug naar Runners Service. Probleem voorleggen en zien wat zij voorstellen.
2) steunzolen laten maken door bandagist.

Zijn aanbeveling (orthopedist):
Steeds neutrale loopschoenen kopen en compenseren door speciale zool*.
Extra voordeel: Hierdoor kan je de zolen even goed in gewone schoenen dragen. Hij vind het een beetje gek om in een compenserende schoen nog eens een compenserende zool te leggen.

Als ik naar RSLab ben geweest maak ik een nieuwe update.

*met voorschrift trek je elke 2 jaar speciale zolen terug via de ziekenkas.

zondag 11 november 2007

Recovery, opbouwen & challenge

Sinds mijn blessure van 3okt heb ik het eerst twee weekjes rustig aan gedaan. Daarna terug beginnen opbouwen. Eerst enkele runs van 2 km gedaan om zodoende op te bouwen naar een kleine 10K de komende 2 weken. Tijdens de runs om de 15min steeds 1 min gestapt.
Tot nu toe loopt het prima. Ik plan dan ook om mijn trainings-intensiteit (# lopen per week) terug op te bouwen.


Dinsdag tevens een afspraak met een orthopedist om af te stemmen over blessure, lopen, zolen,...

Er is trouwens een challenge aan het lopen op MusicRunners.be waar Misteryeah en ik samen deel uitmaken van Team 1. Tot nu toe is het een nek aan nek race. We zullen alle extra km's goed kunnen gebruiken...

maandag 5 november 2007

Polar RS800SD Running computer

Volgens Polar:


"De Polar RS800SD Running Computers zijn totaalsystemen voor de planning, controle en analyse van uw looptraining. Deze producten combineren alle functies voor topatleten en hun coaches. De producten worden geleverd met de nieuwe Polar WearLink zender W.I.N.D. In combinatie met de loopuitrusting van Adidas vormt de Polar RS800sd het eerste volledig geïntegreerde trainingssysteem ter wereld. Ook inbegrepen is de nieuwe Polar s3 stride sensor W.I.N.D. voor gedetailleerde informatie over snelheid/tempo en afstandsmeting."


Voor het opstellen en opvolgen van je trainingsschema's zijn er verschillende tools beschikbaar. Zo wordt de RS800SD geleverd met ProTrainer 5 software die een duidelijk overzicht geeft van je prestaties en via IR alle gegevens van je pols unit kan binnen halen. Maar ook je trainingen kunnen van op PC naar de horloge worden gestuurd zodat je op iedere dag weet welke training je te wachten staat. Verder zijn heb je de mogelijkheid om een uitvoerige trainingsanalyse van bvb hartslag-, snelheid/tempo- en hoogtegegevens grafisch in beeld te brengen.

Er is ook een webbased tool: Polar personaltrainer, waardoor je op eender welke computer je gegevens kan aanpassen en via de weblink tool blijven zowel de Personal Tariner als de Pro Trainer up-to-date.

Mijn eerste keer: ebay



Zoals vele zaken in het leven moet er voor alles eens een eerste keer zijn.
Vandaag was dit het geval voor ebay. Heb al vele malen inkopen gedaan via het internet, maar tot nu toe nog nooit gebruik gemaakt van het ebay inkoop systeem waarbij je biedingen kan doen en waarbij de hoogste bieder het product dan "wint".

Sinds ik gestart ben met lopen maak ik gebruik van een hartslagmeter. HR102 van Oregon Scientific. Deze doet wat elke basis hartslag meter hoort te doen: "de hartslag meten". Daarmee zijn we dan ineens ook uitgepraat over dit horloge.

Sinds enkele weken spookte het in mijn hoofd dat een meer uitgebreid model wel handig zou zijn. Zeker omdat hierbij enkele extra functies je training kunnen verbeteren. Mijn oog viel op de polar RS reeks. De modellen RS200 / 400 / 800 zijn teven te koppelen met een Stride Sensor (SD), waardoor ook je afstand, tempo,... geregistreerd wordt. (Vergelijkbaar met Nike+ setje)

Mijn uiteindelijke keuze is uitgegaan naar het RS800SD model wat in België voor 475€ verkocht wordt. Via bepaalde sites kan je hem ook voor 409€ online kopen in BE & NL.
Via ebay terecht gekomen bij een Australische verkoper. Bieding afgelopen op 297€ en daarbij komt 25€ transport naar Belgium. Al bij al dus 320€ voor het geheel. Niet goedkoop, maar wel 150€ minder dan hij hier in de winkel kost.

Nu afwachten op de levering...

De horloge bespreek ik in een latere post.