Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

donderdag 15 november 2007

Bezoekje aan Runners Service Lab

Gisteren avond nog langs RSlab (Duffel) geweest. Heb het probleem besproken met de mensen in de winkel.

Voor extra controle zijn er nog 3 extra footscans (blootsvoets) genomen en 2 extra footscans met de nieuwe schoenen. Hieruit blijkt dat er blootsvoets een duidelijke beweging van buitenkant voet naar binnenkant voet merkbaar is. Echter met de schoen aan wordt deze zeer goed gecompenseerd.

Voorlopige conclusie / aanbeveling: Schoenen lijken in orde voor mijn voet. Het nieuwe type schoen geeft wel meer steun tov het oude. Hierdoor is de nieuwe schoen minder soepel. Mogelijk ligt hier het probleem. De nieuwe schoen geeft samen met mijn laag gewicht (60km (gemiddelde schoen is voor mensen tussen 75 & 90kg)) onvoldoende flexibiliteit.

De oude schoen is heet rustig ingelopen bij het begin van mijn loopschema. (Start to run 0 => 5 km) Hierbij is er in het begin slecht per keen 1 a 2 km gelopen met grote stapafstanden tussen.

De nieuwe schoen is direct de oorlog in gestuurd. Er zijn van in het begin afstanden van 6 tot 12km mee gedaan. Mogelijk is deze dus niet voldoende ingelopen en geeft dit een probleem.

Dus: eerste maand schoenen rustig instappen / lopen en daarna terug evalueren.

De mensen van RSlabs hebben zeer goed hun best gedaan en volop de tijd genomen om het probleem te analyseren. Hiervoor mijn dank.

Geen opmerkingen: