Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

donderdag 15 november 2007

Fitheidstest: de fitbus

Donderdag (vandaag) zit Fido op de fiets!


Sinds enige tijd is er in de provincie Antwerpen een Fitbus de ronde aan het doen.


Hier bepalen ze ao je vet percentage, je anaerobe* drempel en stellen een persoonlijk schema op. (*Jouw persoonlijke hartslagwaarde waar je van zuurstofrijk naar zuurstof arm training over gaat. Zeer interessant voor training op hartslag)


Doel:


Jou op een medisch en wetenschappelijk onderbouwde manier - in de door hen gekozen sporten - aan het bewegen brengen en/of in beweging houden zodat je conditie gegarandeerd verbetert.


Gepersonaliseerd bewegingsadvies:


Je krijgt de kans om gratis je fysieke conditie te laten testen en in de daarop volgende periode van 10 weken deze conditie gegarandeerd te verbeteren en dit met behulp van een gepersonaliseerd beweegadvies. Gepersonaliseerd wil zeggen dat je zelf de sporten die je wenst te beoefenen kan kiezen alsook de frequentie ervan. Op basis van jouw keuzes én de testresultaten maken onze beweegadviseurs een op en top gepersonaliseerd trainingsschema dat je op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier aan het sporten zet.


Na deze trainingsperiode van 10 weken volgt er opnieuw een test en een beweegadvies voor de volgende 10 weken.


De eerste 2 testen zijn gratis. Voor een 3de test betaal je € 10. Er bestaat wel een hernieuwingtermijn van 3 jaar.


De test:


De totale test duurt in totaal een 45-tal minuten waarvan er gemiddeld 20 minuten gefietst wordt. We meten je lichaamssamenstelling, we laten je een submaximale fietstest afleggen (op een Ergofit-fiets) en tot slot geven we je een op en top gepersonaliseerd beweeg- en voedingsadvies.


De testen worden afgenomen door professionele conditiecoaches. Ook tijdens de trainingsperiode staan deze bewegingsspecialisten telefonisch en via e-mail paraat om je tijdens dit hele traject te begeleiden waar nodig.


Bron: OZ-fit website


Meer info op:Fitbus website & OZ-fit website

Geen opmerkingen: