Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

donderdag 31 januari 2008

Underworld (2003)



Synopsis:

Selene, a young and beatiful vampire, is involved in a war between the Vampires and Lycan (Werewolfs) that has been raging for centuries. Selene (Kate Beckinsale) is a death dealer, assigned to hunt down and eradicate the last of the Lycan. When she comes across Michael Corvin(Scott Speedman), who holds the key to end the war, she falls in love and must decide where her alligances will lie.

My review:
The start of the movie was confusing. You see a lot of action, but I did not quite get who was fighting who and for what reason. After about 15 minuts everything becomes clear. The action scenes are very nice. It is not the old "dracula style" movie, but a modern vampire movie stuffed with action scenes, comparable with Blade (with Wesley Snipes) and Van Helsing (also staring Kate Beckingsale).
I loved the movie a lot. And the beautifil Kate is certainly an PLUS! (See picture)

Fitbus deel III: de retest

Ondertussen is het weeral 10 weken geleden voordat ik aan mijn eerste fitheidstest deelnam. Het is me redelijk goed gelukt het vooropgestelde trainingsschema te volgen. Enkel tussen kerst en nieuw heb ik wat steekjes laten vallen.

Gisteren was het dan zo ver, tijd voor een nieuwe test.


De nieuwe waarden:
Fitheidsniveau: 6 op 7 (1ste test 5)
Lichaamssamenstelling (BMI): 20,62 (zeer goed)
Omslagpunt (hartslag waar verzuring optreedt) 182
Maximum hartslag 193 (vorige keer 188).

Er was een goede vooruitgang zichtbaar. Ook deze werd er een schema opgesteld. Als ik dit zou volhouden zou ik nog 1 niveau kunnen stijgen en uitkomen op 7 op 7.
Het schema start met 210 minuten (3u50min) lopen de eerste week om te eindigen met 285 minuten (4u45) de laatste week. Of dit qua time management haalbaar is valt nog te bekijken. Momenteel loop ik 2 maal 1u en 1 keer een kleine 2u in de week, so who knows...

Zal er een nieuwe update komen binnen 10 weken? Who knows...

Harry Potter en de Orde van de Feniks ( 2007 )

Harry Potter and the Order of the Feniks ( 2007 ).

Gisteren was het dan zo ver, eindelijk stak hij in de bus (via DVD post), de vierde Harry Potter film. Na 3 succesvolle en naar mijn mening zeer goede films had ik dan ook hoge verwachtingen voor dit vierde exemplaar.

Synopsis :
Harry keert voor zijn vijfde jaar terug naar Zweinstein. Tot zijn verbazing ontdekt hij er dat een groot deel van de tovenaarsgemeenschap niets gelooft van de tieners recente confrontatie met de boosaardige Heer Voldemort. Zijn integriteit staat op de helling. Als kers op de taart heeft de minister van Toverkunst, Cornelis Droebel, een nieuwe leerkracht Verweer Tegen De Zwarte Kunsten aangesteld, de valse professor Dorothea Omber. Maar professor Ombers “ministerieel goedgekeurde” opleiding defensieve toverkunst slaagt er niet in de jonge tovenaars voor te bereiden op een confrontatie met de zwarte magie die hen bedreigt. Op aansporen van zijn vrienden Hermelien en Ron besluit Harry het heft in eigen handen te nemen. Tijdens een geheime ontmoeting met een klein groepje studenten dat zichzelf “de Strijders van Perkamentus” noemt, leert Harry hen hoe ze zich kunnen verdedigen tegen de zwarte kunsten. Hij bereidt de dappere leerling-tovenaars voor op de waanzinnige strijd die hen te wachten staat.
(Bron: Cinebel)

Mijn mening:
Waar vorige films vol zitten van actie en spanning, laat deze de kijker wat in de kou staan. Op het einde verschoot ik zelfs dat de film reeds gedaan. De ontknoping was zo kort dat er amper over een einde van de film gesproken kan worden.
Kortweg: Mogelijk waren mijn verwachtingen te hoog, hoe dan ook voor mij was de film een teleurstelling.

zaterdag 26 januari 2008

Laagste prijs garantie: Media Markt (Update)

Gezien geduld niet mijn beste deugd is, heb ik na de mail die dinsdag verstuurd is, op donderdag, vrijdag en zaterdag, proberen de verantwoordelijke van de afdeling te pakken te krijgen om te informeren of het geheel in orde kwam. Na ongeveer 8 pogingen niemand aan de lijn te krijgen of te horen dat hij niet beschikbaar was heb ik het op gegeven. :-(

Zaterdag ben ik toch in de buurt (kantoor) en dus spring ik op de weg maar even binnen. Gewapend met factuur en foto van het product in Saturn met duidelijke vermelding van de prijs bied ik me aan aan de balie in Media Markt. De dame laat me weten dat ik voor de laagste prijs op de service / na verkoop afdeling moet zijn en dat er daar een 30 a 35 wachtenden voor me zijn... :-(

Ook vraagt ze: hebt u het "formulier" bij? Ik zeg ja, heb de factuur bij van hier en de foto an ginder. Ze informeert me dat een foto niet voldoende zal zijn: "U hebt een getekend en afgestempeld formulier nodig uit de winkel waar het product goedkoper is waarop deze winkel bevestigd dat het daar idd voor deze prijs verkocht wordt". :-(

Ik zeg haar dat ik niet zie zitten om terug naar Wilrijk te rijden om een formulier te vragen en dat bij Fnac en Van Den Borre geen bewijs nodig is maar dat de winkel zelf de controle uitvoerd. Teven vermeld ik dat het toch nie zo moeilijk kan zijn gezien het tot dezelfde keten hoort (Media Markt / Saturn). Ze gaat even informeren bij de afdeling en komt terug met de melding dat ik gerust mag gaan aanschuiven, maar dat ze daar toch hetzelfde gaan zeggen. :-(

Omdat ik me niet graag laat afschepen, vraag ik om de folder te zien met hun voorwaarden omtrent "laagste prijs garantie". Het wordt stil en ze aarzelt. Ik vertel haar dat ik de voorwaarden heb gelezen en dat daar niet staat dat de klant het zelf moet aantonen. (Citaat van voorwaarden: "Het prijsverschil moet door Media Markt controleerbaar zijn door middel van een prijslijst, advertentie, schriftelijke bevestiging van de aanbieder en/of 'fysieke controle' bij de betreffende aanbieder binnen een straal van 25 km.") M.a.w. fysieke controle bij de aanbieder: Media markt dient zelf te controleren.

Dan komt er plots iemand van de service afdeling binnen vallen. Gezien de dame niet meer goed weet wat doen vraagt ze aan de man hoe het zit en wat de voorwaarden zijn. Hij geeft dezelfde info als de vrouw reeds eerder zegt. Waarop ik hem ook naar deze voorwaarden vraag. Hij geeft als antwoorde dat zij moeilijk zelf alle winkels kunnen gaan controleren, waarop ik zeg dat het ook geen doen is om deze varantwoordelijkheid dan maar naar de klanten te verschuiven en dat het bij VDB geen probleem oplevert... :-(

Hij twijfelt en ik zeg hen nogmaals dat er in de voorwaarden niet staat dat de klant ZELF voor de controle moet zorgen. Hij krijgt door dat ik niet ga afgeven, vraagt of ik de goederen reeds gekocht heb en de factuur bij heb. Deze overhandig ik hem. Tevens tootn ik de foto op mijn GSM waarop het bedrag en product duidelijk zichtbaar is. Uiteindelijk krijg ik mijn 20€ verschil terug. :-)

Conclusie: De laagste prijs garantie dient er voor mij voor om gelijk waar producten te kopen zonder eerste prijzen te moeten vergelijken. Als je achteraf het product goedkoper vind ga je het gewoon aangeven en krijg jet het verschil terug. Die GEWOOn kan je er hier dus gerust wel af laten. Deze policy van Media Markt vind ik ZEER KLANT ONVRIENDELIJK.

Het zal dan ook de laatste keer zijn dat ik in Media Markt iets koop als ik niet eerst 100% zeker ben dat het hier het goedkoopst is.

Score Laagste prijs garantie:
Van Den Borre: +++ (volledig online en snelle afhandeling)


Fnac: + (Vlotte afhandeling in de winkel zelf)




Media Markt: - (Geen vlotte afhandeling, probeert verantwoordleijkheid af te schuiven naar klant)

woensdag 23 januari 2008

Laagste prijs garantie: Media Markt

Dit weekend een nieuwe batterij gekocht voor een Digitale Video Camera in Media Markt Anwterpen (€75). Toen ik gisteren in Saturn Wilrijk kwam bleek dezelfde batterij daar maar €55 te kosten. Een verschil van maar liefst 20€ oftewel een meerprijs van 36% bij Media Markt (wat toch tot dezelfde keten / groep behoort).

Dus, op zoek naar de laagste prijs garantie van Media Markt. Na de positieve ervaringen die ik met Van Den Borre overlaatst had door een zeer vlotte afhandeling voelde ik me vrij gerust. Op de website van Media Markt vond ik snel de gegevens omtrent de garantie: binnen 14 dagen straal van 15km terugbetaling via cheque. Dit vond ik wel raar aangezien ze achter de ontvangstbalie duidelijk hebben hangen "Cash", maar swat.

Wat ik nergens vond op de MM website was een online formulier om mijn "claim" in te dienen. Bij VDB kan je eenvoudig alle gegevens online ingeven en binnen de 7 dagen stak er een bon in de bus.

Er zat dus niet anders op dan MM een belletje te geven. De vriendelijke meneer van de administratie wist me te zeggen dat je daarvoor normaal langs de winkel zelf moet komen. Omdat ik het nu niet echt zie zitten om helemaal naar het stad te rijden, parkeer plaats te zoeken enz, drong ik wat aan waarna ik het email adres van de verantwoordelijke van de foto/film afdeling kreeg. (*******@media-saturn.com :-) )

Gisteren alsnog een mailtje gestuurd naar de verantwoordelijke met gegevens factuur, goedkoper product en gegevens winkel, met de vraag het verschil op mijn bankrekening te storten.

Hoop dat het even snel wordt opgelost als bij Van Den Borre.

dinsdag 22 januari 2008

Internet installatie & Digitale TV

Indien je aanpassingen wil doen aan je thuis netwerk en je hebt digitale TV, dan dien je 1 ding in acht te houden: Je digitale TV dient zelf een IP adres te krijgen van je provider. Je mag hem dus NIET achter een router zetten, want dan werkt het niet.

Afhankelijk van je internet abbo heb je bij telenet beschikking over 1, 2 of 4 IP adressen + 1 voor Digitale TV. Wij hebben zo bvb expressnet en zodoende kunnen we beschikken over 2 IP adressen.

Dit impliceert dat je wel je wat extra moet installeren om meerdere computers op het net te krijgen. En ook de volgorde van de toestellen zijn belangrijk.

Installatie garage:
Modem => splitter=>draad naar bureel & draad naar living

Installatie Bureel:
Draad => Router => draad naar vaste comp en wireless naar draadloze computers / laptops

Installatie living:
Draad => router gebruikt als splitter => draad naar Digicorder en draad naar Playstation3.

Hier zie je dus dat er tussen de modem en digicorder geen router mag zitten.

Hoe gebruik je nu een rouer als splitter?
Wij hadden nog een oude Belkin wireles G+ router staan. Om geen nieuwe splitter te moeten kopen gebruiken we deze als splitter. De wireless functie is afgezet, DHCP server ook afgezet. De WAN poort wordt niet gebruikt. IPV de toekomende netwerk kabel nu in de WAN poort te steken steken we deze in 1 van de LAN poorten (zo zijn er 4). De andere 2 kabels steken we in poort 2 en 3 en zodoende werkt de router gewoon als splitter. Hij zal dus zelf geen IP adres aanvragen waardoor we exact op 3 gebruikte adressen komen (Router1, Digicorder & PS3)

Tot zover even deze technische chit chat

Digitale TV (Telenet)

Het moest er ooit van komen. De twee grootste digitale TV aanbieders (Telenet & Belgacom TV) zijn een heuse strijd aan het leveren en de consument kan er volop van genieten. Installetie en digicorder voor een prijs van €149 ipv €350. Dat kan je natuurlijk niet laten liggen zei de dame aan de telefoon.
Na even alles op een rijtje te zetten beskissen we om mee op de digitale boot trein te stappen. De installateur zat een 3 tal weken volgeboekt, en zo kwam hij uitindelijk 15jan toch zijn job doen.

Op een goed 1,5u zat de installatie erop. Nieuw kabeltje netwerk kabeltje naar de digicorder en klaar is kees. Gezien we reeds internet hadden via telenet is de Flexview gratis (anders een kleine €( per maand). Leuk meegenomen.
Dankzij deze optie kunnen we eenvoudig programeren vanuit de TV gids, zeer handig.

De eerste 2 dagen bleek er 's avonds een probleem te zijnmet de TV-Theek. (bekijken van nieuws op aanvraag,...) waarbij deze dienst zeer traag of zelfs helemaal niet werkte.

Nu, nog een dag later is het euvel van de baan en kunnen we vlot kijken naar wat we maar willen.

Voorlopige conclusie na 1 week: goede investering, zeer gebruiksvriendelijk en ook de beeldkwaliteit is aanzienlijk beter. Vooral de mogelijkheid om het nieuws (gratis) te zien wanneer je maar wil is zeer practisch. Ook het opnemen via de TV gids vind ik zeer goed. Had reeds een jaar een DVD recorder met harde schijf (HDD), maar heb op deze 1ne week al meer opgenomen met de digicorder dan het vorig jaar met de DVD-recorder.

Kortweg: Een aanrader.

vrijdag 18 januari 2008

Logitech Harmony universal remote


Al eens gekeken naar jouw salontafel? In veel gevallen zal hij er zo uit zien. Praktisch? NIET ECHT!
Wat als je een dvd film wil kijken? Juist, je neemt de afstandsbediening van de TV en zet deze op. Je neemt de afstandsbediening van de DVD speler en zet deze op. Je neemt de afstandsbediening van je Surround systeem en zet deze op. Plots gaat de telefoon. Je zoekt de afstandsbediening van de DVD en zet hem op pauze. Het geluid mag wat harder dus je zoekt de afstandsbediening van je Surround en past het geluid aan... Praktisch? NIET ECHT!
En daarbij heeft elke afstandsbediening natuurlijk zijn eigen batterijen nodig....

Als oplossing bieden verschillende fabrikanten All-in-one afstandsbedieningen aan. Veelal moet je om deze correct in te stellen zoeken in een lange lijst leveranciers en toestellen en dan met verschillende code's je afstandsbediening wij maken welke apparaten er aangestuurd dienen te worden. Jet hebt al wel een stap gemaakt naar 1 remote, maar nog steeds moet je hem vertellen welk product je wil gebruikt. Knopje TV en dan opzetten, knopje DVD en opzetten en Surround en... Minder afstandsbedieningen, evenveel bedieningshandelingen.

Nu de werkelijke oplossing: Een deftige All-in-one remote. Wij kozen voor de Logitech Harmony® 525 Advanced Universal Remote. Dit is het basis model uit de Harmony reeks, waarmee tot 12 apparaten te bedienen zijn.
De grote voordelen van dit apparaat zijn:
  • Éénknops controle. Je kiest "DVD kijken" en met 1 druk op de knop zet hij je TV op het correcte kanaal, de DVD speler gaat aan en je Surround wordt ook ingesteld op de juiste ingang. Deze functies kan je zelf eenvoudig instellen via de bijgeleverde software. Druk je nu op de pauze knop, dan zal hij een commando naar je DVD sturen en bij volume zal hij je surround aansturen. ZEER handig!
  • Het instellen verloopt zeer eenvoudig. Via de software kies je eerst alle apparaten die je wil aansturen. Automatisch worden de meest recente gegevens uit een database op het internet gehaald. Daarna stel je in welke "Activiteiten" je wil gebruiken en welke apparaten hiervoor nodig zijn. BVB: "Kijk DVD" TV, DVD, Surround. "CD spelen" CD speler en surround,... Eens de instellingen klaar zijn sluit je je remote aan op de computer en zal hij automatisch geprogrammeerd worden.
  • Een leuke extra: de afstandbediening weet exact welke apparaten er gebruikt worden. Ben je bvb naar een CD aan het luisteren en wil je nu een DVD gaan bekijken. Dan zal de remote je CD speler afzetten, de TV op zetten maar de Surround laten opstaan (hij weet namelijk dat dit op staat) en enkel de ingang veranderen.
Wij gebruiken hem ondertussen een 2 tal jaar en zijn er ZEER tevreden mee.

PS: mits wat zoekwerk kan je de remote vinden voor ongeveer 50% van de prijs vermeld op de Logitech website. Zo heeft Office Centre ook regelmatig kortingen op deze afstandsbedieningen.

woensdag 16 januari 2008

My new running goal

The last 2 weeks of 2007, I did not get a lot of running done.
Therefore I am now starting wit ha new goal to start the new year: Run 120km in 4 weeks
(7th of January till the 3th of February)

Sport en voeding (Kefir / yoghurt)

Sinds ik terug intensief aan het sporten ben probeer ik beter op mijn voeding te letten. Qua vloeistoffen komt dit neer op het drinken van 2l water, een minimum aan Cola en 0,5l melk per dag.
Gezien een goede darmflora een basis is voor een goede gezondheid ben ik ook hiervoor op zoek gegaan naar extra hulpmiddelen. Zoals algemeen geweten is yoghurt goed voor je darmen.

Het staat me nog voor dat we vroeger thuis zelf onze yoghurt maakten. Daarvoor hadden we een soort yoghurtbloempjes waarbij melk werd gedaan. Dat bleef dan 24u op een donkere plaats staan op kamer temperatuur en klaar was de yoghurt.

Omdat yoghurt natuurlijk ook uit melk bestaat leek het me interessant om terug zelf yoghurt te maken, dus ik op zoek naar yoghurtbloempjes. Blijkt dit bijzonder moeilijk te vinden. Bij mijn zoektoch ben ik ook terecht gekomen op een site omtrent kefir.

Na enige tijd zoeken ben ik via ebay uitgekomen op een verkoper in mijn buurt die nog wat kefir bloempjes op overschot had. (Eind Nov 2007)

Je begint steeds met een kleine hoeveelheid. Je doet er wat melk bij en na 24u heb je je eerste kleine hoeveelheid verse kefir drank. Dit gaat door de zeef, de bloempjes spoel je onder koud water en daar gaat dan weer nieuwe melk over. De bloempjes zelf zijn levend en groeien continu verder. Zo is het dat elke 2 weken het aantal bloempjes is verdubbeld. Ondertussen is er vodoende bloem om elke dag een goed gevuld glas verse Kefir Melk / yughurt te roduceren. (3dl)


Meer informatie omtrent probiotica en Kefir is hier te vinden of op de Kefir startpagina

My New running goal

zondag 13 januari 2008

Running back on track!

I didn't think it would happen to me, but during the Christmas and new-year period, I did not keep up running as much as I should have.

Luckily, from the start of January, I picked up where I left off and now, I am back on track.

Today, Sunday, my long run day was a nice day over here in Belgium. It was about 10°C with not much wind and dry weather. I just finished doing a 20K slow run in the park (Den Brandt, Middelheim and Nachtegalen). There were a lot of people walking and running through the park. It was great.

The first 8K, I got company from my girlfriend, so we had to stop now and then. The last 12, I could run my own pace :-)

woensdag 9 januari 2008

Running pictures

A few years ago, I got to know webshots. It is a commercial website, where you can find a lot of nice pictures. A lot of these pictures you an get for free.

They also have a great screensaver program, where you can automaticaly download pictures from the website to your screensaver. In this program, there is also a desktop utility included that changes the picture on your desktop at a set interval.

Here you find some nice pictures I got from the site today.

Early morning walk


Morning Walks (More Exercise in 08!)

donderdag 3 januari 2008

Zijn online poker spelers eerlijk?

Via vorige post omtrent de eerlijkheid van poker rooms, kunnen we het vals spelen met kaarten reeds uitsluiten.
De spelers zelf kunnen de kaarten en het spel dus niet rechtstreeks beïnvloeden.

Analyse van je eigen spel?

Poker is een spel, waarbij kansberekening en statistiek op lange termijn een groot belang vormen. Iedereen kan wel eens goede kaarten krijgen en een mooie pot winnen, maar om deze te behouden en je bankroll positief uit te bouwen is een consequent spel over langere termijn nodig.
Hiervoor zullen veel spelers, zeker de meer gevorderden analyse software gebruiken. De meeste pokerrooms staan dit ook toe. En persoonlijk raad ik ook iedereen aan deze te gebruiken omdat het veel interessante informatie geeft omtrent jouw manier van spelen en waar je nog zaken moet aanpassen.

Analyse van andere spelers?

Zoals ik al zei is poker een statistisch spel. Toch is ook de menselijke factor zeer belangrijk. Zo zal het "bet-gedrag" van een persoon veel vertellen over de kaarten die hij wel of niet heeft.

Deze analyse software zal dan ook gegevens van andere spelers bijhouden. Men kan niet in je kaarten zien, maar speler die deze software gebruiken zullen wel snel zien met wat voor spelers men aan de tafel zit. Zo zijn factoren als "hoeveel handen speelt iemand", "hoe agressief speelt iemand" (raise en reraise),... goede indicatoren.
Als je tegen iemand heads-up (1 tegen 1) komt die weinig handen speelt en zeer agressief is, kan je best even nakijken of je zelf goede kaarten hebt. (aangezien de andere weinig handen speelt, is hij zeer selectief en zal enkel een zeer goede hand van hem kunnen winnen).

Winst op lange termijn?

Gezien in poker de statistiek en kansberekening zeer belangrijk zijn, zijn deze mee de basis die winst of verlies op lange termijn uitmaken.

Een kort eenvoudig voorbeeld:
Je hebt KQ os in je hand als startkaarten. (King Queen off suit)
Op de flop komt TJ6 (Tien, Boer, zes).
Je hebt nu een "open ended straight draw". Dit wil zeggen dat zowel een 9 als een A je een straight zal geven.

De BESTE hand:
Er zitten nu dus 8 kaarten in het deck die je waarschijnlijk een winnende hand zullen geven.
Er komen nog 2 kaarten op tafel (Turn en River).
Voor de Turn heb je 17% kans dat 1 van deze 8 kaarten valt. ( 8 outs / (52kaarten totaal - 5 zichtbaar) ) (gemakkelijkheid halve hanteer ik de regel outs * 2 = 8*2 = 16%)

Een mogelijk winnende hand:
Ook een K en mogelijk een Q geven mogelijk een winnende hand. Dit geeft nog eens 6 extra outs (totaal 4k en 4Q min de 2 in jouw hand geeft 6 nog in het deck).

Totale outs:
In totaal zijn er dus een 14 tal kaarten die je mogelijk een winnende hand geven. En dus een kans van 29% dat volgende kaart je een winnende hand geeft.

Op lange termijn:
Om op lange termijn winstgevend te spelen moet je natuurlijk zien dat je inzet overeen komt met je kansen. Dus stel je voor dat de pot na de flop €50 bevat. Je hebt 29% kans deze te winnen. Dus, een investering van 15€ geeft je waar voor je geld. Als er iemand voor jou nog eens €50 inzet, dan wil dit zeggen dat jij €50 zou moeten inzetten om 100€ te kunnen winnen. Dit is hoger dan de verwachtte winst kans en dus geen goede zet. Hierbij zou je statistisch gezoen moeten folden.

Conclusie:
Het voorbeeld dat ik geef is natuurlijk zuiver statistisch en houdt geen rekening met de spelers zelf. Misschien is hij die €50 inzet wel een grote bluffer waarbij je het vermoeden hebt dat hij je uit de pot wil krijgen. Natuurlijk fold je dan niet maar call je zijn €50.
Toch geeft dit een goed begin om het op deze manier te bekijken.

Op het internet zijn er verschillende goede instructies te lezen over hoe je best poker kan spelen. Wat outs zijn, kansberekening, pot odds,...
Wie serieus poker wil gaan spelen raad ik aan om hier zeker wat over te lezen.

woensdag 2 januari 2008

Zijn poker rooms eerlijk in hun spel?

Regelmatig hoor ik de vraag: "Is het wel veilig om te pokeren op het internet?" of "Is zo een online poker room wel betrouwbaar?", "Spelen ze niet vals met het delen van de kaarten?"...

Mijn idee hierover is het volgende:

Omtrent poker rooms

Ja, het is veilig en nee, ze spelen net vals.

Natuurlijk spreekt het incident dat zich recentelijk afspeelde op Absolute Poker niet in mijn voordeel ter onderbouwing van deze redenering. Hier kon namelijk 1 speler, een test user account die niet was verwijderd, alle kaarten van de andere personen zien en zodoende was er geen eerlijk spel.

MAAR: het ging hier om een eenmalige fout, vergissing, die dan ook snel is rechtgezet.

De pokerrooms hebben er alle baat bij eerlijk te spelen. Het gaat hier namelijk om een miljoenen business, waarbij oneerlijk spel een site snel een slechte naam zou geven en veel of alle klanten zou verliezen.
Trouwens, wat baat heeft een pokerroom erbij om te foefelen met de kaarten? Juist, geen enkele.
Waarom niet? Omdat een pokerroom niet leeft van de winsten of verliezen van de spelers. Het doet er hen eigenlijk niet toe wie al het geld uit de pot krijgt.
Waarom niet? Omdat ze hun inkomsten verkrijgen door een "rake" te nemen uit de pot.
Wat is een "rake"? Een rake is een deel geld dat van de pot wordt ingehouden om de kosten (en winsten) van een pokerroom te dekken. bvb, we zitten met 8 aan een tafel en de pot is €5, dan neemt het online casino hier 0,3€ op. Wat zal het hen een worst wezen naar wie de overige €4,7 gaat...

Vandaar dat ik niet inzie dat een pokerroom zou gaan foefelen met de kaarten.
LET WEL OP: ik heb het hier steeds over grote poker rooms die een naam hebben verworven. Er zijn even goed een hele boel kleine online casino's waar ik niet zo zeker over ben dat het daar veilig is. Niet zo zeer omtrent het delen van je kaarten, maar gewoon of je geld er wel veilig staat...

dinsdag 1 januari 2008