Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

vrijdag 18 januari 2008

Logitech Harmony universal remote


Al eens gekeken naar jouw salontafel? In veel gevallen zal hij er zo uit zien. Praktisch? NIET ECHT!
Wat als je een dvd film wil kijken? Juist, je neemt de afstandsbediening van de TV en zet deze op. Je neemt de afstandsbediening van de DVD speler en zet deze op. Je neemt de afstandsbediening van je Surround systeem en zet deze op. Plots gaat de telefoon. Je zoekt de afstandsbediening van de DVD en zet hem op pauze. Het geluid mag wat harder dus je zoekt de afstandsbediening van je Surround en past het geluid aan... Praktisch? NIET ECHT!
En daarbij heeft elke afstandsbediening natuurlijk zijn eigen batterijen nodig....

Als oplossing bieden verschillende fabrikanten All-in-one afstandsbedieningen aan. Veelal moet je om deze correct in te stellen zoeken in een lange lijst leveranciers en toestellen en dan met verschillende code's je afstandsbediening wij maken welke apparaten er aangestuurd dienen te worden. Jet hebt al wel een stap gemaakt naar 1 remote, maar nog steeds moet je hem vertellen welk product je wil gebruikt. Knopje TV en dan opzetten, knopje DVD en opzetten en Surround en... Minder afstandsbedieningen, evenveel bedieningshandelingen.

Nu de werkelijke oplossing: Een deftige All-in-one remote. Wij kozen voor de Logitech Harmony® 525 Advanced Universal Remote. Dit is het basis model uit de Harmony reeks, waarmee tot 12 apparaten te bedienen zijn.
De grote voordelen van dit apparaat zijn:
  • Éénknops controle. Je kiest "DVD kijken" en met 1 druk op de knop zet hij je TV op het correcte kanaal, de DVD speler gaat aan en je Surround wordt ook ingesteld op de juiste ingang. Deze functies kan je zelf eenvoudig instellen via de bijgeleverde software. Druk je nu op de pauze knop, dan zal hij een commando naar je DVD sturen en bij volume zal hij je surround aansturen. ZEER handig!
  • Het instellen verloopt zeer eenvoudig. Via de software kies je eerst alle apparaten die je wil aansturen. Automatisch worden de meest recente gegevens uit een database op het internet gehaald. Daarna stel je in welke "Activiteiten" je wil gebruiken en welke apparaten hiervoor nodig zijn. BVB: "Kijk DVD" TV, DVD, Surround. "CD spelen" CD speler en surround,... Eens de instellingen klaar zijn sluit je je remote aan op de computer en zal hij automatisch geprogrammeerd worden.
  • Een leuke extra: de afstandbediening weet exact welke apparaten er gebruikt worden. Ben je bvb naar een CD aan het luisteren en wil je nu een DVD gaan bekijken. Dan zal de remote je CD speler afzetten, de TV op zetten maar de Surround laten opstaan (hij weet namelijk dat dit op staat) en enkel de ingang veranderen.
Wij gebruiken hem ondertussen een 2 tal jaar en zijn er ZEER tevreden mee.

PS: mits wat zoekwerk kan je de remote vinden voor ongeveer 50% van de prijs vermeld op de Logitech website. Zo heeft Office Centre ook regelmatig kortingen op deze afstandsbedieningen.

Geen opmerkingen: