Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

dinsdag 22 januari 2008

Digitale TV (Telenet)

Het moest er ooit van komen. De twee grootste digitale TV aanbieders (Telenet & Belgacom TV) zijn een heuse strijd aan het leveren en de consument kan er volop van genieten. Installetie en digicorder voor een prijs van €149 ipv €350. Dat kan je natuurlijk niet laten liggen zei de dame aan de telefoon.
Na even alles op een rijtje te zetten beskissen we om mee op de digitale boot trein te stappen. De installateur zat een 3 tal weken volgeboekt, en zo kwam hij uitindelijk 15jan toch zijn job doen.

Op een goed 1,5u zat de installatie erop. Nieuw kabeltje netwerk kabeltje naar de digicorder en klaar is kees. Gezien we reeds internet hadden via telenet is de Flexview gratis (anders een kleine €( per maand). Leuk meegenomen.
Dankzij deze optie kunnen we eenvoudig programeren vanuit de TV gids, zeer handig.

De eerste 2 dagen bleek er 's avonds een probleem te zijnmet de TV-Theek. (bekijken van nieuws op aanvraag,...) waarbij deze dienst zeer traag of zelfs helemaal niet werkte.

Nu, nog een dag later is het euvel van de baan en kunnen we vlot kijken naar wat we maar willen.

Voorlopige conclusie na 1 week: goede investering, zeer gebruiksvriendelijk en ook de beeldkwaliteit is aanzienlijk beter. Vooral de mogelijkheid om het nieuws (gratis) te zien wanneer je maar wil is zeer practisch. Ook het opnemen via de TV gids vind ik zeer goed. Had reeds een jaar een DVD recorder met harde schijf (HDD), maar heb op deze 1ne week al meer opgenomen met de digicorder dan het vorig jaar met de DVD-recorder.

Kortweg: Een aanrader.

Geen opmerkingen: