Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

dinsdag 22 januari 2008

Internet installatie & Digitale TV

Indien je aanpassingen wil doen aan je thuis netwerk en je hebt digitale TV, dan dien je 1 ding in acht te houden: Je digitale TV dient zelf een IP adres te krijgen van je provider. Je mag hem dus NIET achter een router zetten, want dan werkt het niet.

Afhankelijk van je internet abbo heb je bij telenet beschikking over 1, 2 of 4 IP adressen + 1 voor Digitale TV. Wij hebben zo bvb expressnet en zodoende kunnen we beschikken over 2 IP adressen.

Dit impliceert dat je wel je wat extra moet installeren om meerdere computers op het net te krijgen. En ook de volgorde van de toestellen zijn belangrijk.

Installatie garage:
Modem => splitter=>draad naar bureel & draad naar living

Installatie Bureel:
Draad => Router => draad naar vaste comp en wireless naar draadloze computers / laptops

Installatie living:
Draad => router gebruikt als splitter => draad naar Digicorder en draad naar Playstation3.

Hier zie je dus dat er tussen de modem en digicorder geen router mag zitten.

Hoe gebruik je nu een rouer als splitter?
Wij hadden nog een oude Belkin wireles G+ router staan. Om geen nieuwe splitter te moeten kopen gebruiken we deze als splitter. De wireless functie is afgezet, DHCP server ook afgezet. De WAN poort wordt niet gebruikt. IPV de toekomende netwerk kabel nu in de WAN poort te steken steken we deze in 1 van de LAN poorten (zo zijn er 4). De andere 2 kabels steken we in poort 2 en 3 en zodoende werkt de router gewoon als splitter. Hij zal dus zelf geen IP adres aanvragen waardoor we exact op 3 gebruikte adressen komen (Router1, Digicorder & PS3)

Tot zover even deze technische chit chat

Geen opmerkingen: