Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

zondag 16 december 2007

uit eten: I Famosi (Antwerpen)

Gisteren gaan eten in I Famosi te Antwerpen. Op aanraden van vrienden zijn we zaterdag een bezoekje gaan brengen aan dit Italiaans restaurant dat gelegen is in een zijstraat van de Nationalestraat.

Het interieur is gezellig en knus. Wat wel opvalt is dat men probeert zo veel mogelijk mensen binnen te krijgen en dat de tafeltjes dus zeer dicht op elkaar staan. Zelf met mijn 60kg en 1m73 moesten ze de tafel verschuiven om eraan te passen.

De kaart is vrij uitgebreid met vooral carpaccio als voorgerecht (en ja, ook Sint-Jacobs schelpjes ;-) ). Als hoofdgerecht is er keuze uit vlees vis en pasta. Dit is dus geen "pizza restaurant". Er is ook een suggestie kaart beschikbaar. De prijzen van het eten zijn schappelijk. Het eten was verzorgd en erg lekker.

De bediening was vriendelijk. Wijnen moest je zelf bijschenken en ook als je iets wou moest je moeite doen om het te krijgen. Zo hebben we zelf de dessertkaart moeten vragen nadat onze tafel reeds 25minuten was afgeruimd. Ook onderling tussen het personeel leek er me soms wat wrevel te zijn. Kortom, bediening is vriendelijk maar kan beter.

Achteraf hebben we nog een Italian Coffee besteld. Dit was echt een tegenvaller! Te weinig amaretto (je proefde het amper). Van een andere tafel hebben ze ook de Irish Coffee terug gestuurd, dus het was bij ons zeker geen uitzondering. Ook de afwerking gebeurde met gewone "slagroom-uit-de-spuitbus", wat bij mij ook een afknapper is.

Nog één laatste minpuntje, we zaten voor de toog aan de keuken en het bleek dat ze als verluchting in de keuken de ramen laten openstaan. Hierdoor was er een continue koude trek onder de tafel. Aan onze taffl van 6 hadden er maar 2 mensen last van, de rest zat lekker warm.

Samengevat: De kok doet goed zijn best en brengt dit tot een mooi resultaat. De bediening is wel vriendelijk, maar naar service toe is er nog werk aan de winkel. Ook de bar (Italian Coffee) kan nog wat bijgeschaafd worden.

Meer info op hun website.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

kan je het adres geven ? ik vind het niet terug op http://www.lekkerindebuurt.be

Anoniem zei

Als je gaat eten in een italiaans restaurant bestel je geen italiaanse koffie, net zo min dat cappuccino na het ontbijt neemt.Dah

FidoDido zei

@Anoniem: LOL
Misschien heb je gelijk, maar als je iets niet serieus kan maken, zet het dan niet op de kaart!

Anoniem zei

oh, wat jammer. We zijn er nu al tweemaal gaan eten op twee weken en niets dan goeds te zeggen. Echt steengoed, lekker eten, fijn team, dat bedachtzaam alles opvolgt, lief voor de dochter (die mee op stap was, zelfs kinderportie aangeboden). Neen, echt niet te klagen.