Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

zaterdag 22 december 2007

uit eten: D'N ANVERS

Niets beter dan zaterdag avond gezellig wat te gaan tafelen. Lang geleden dat we nog eens richting Mortsel zijn geweest, en na wat mogelijkheden te hebben overwogen valt de keuze op D'N ANVERS.

Tot nu toe is dit adresje ons steeds goed meegevallen. De steengrill is er steeds zeer in trek, maar ook de andere gerechte a la carte hebben ons nog nooit teleur gesteld. We reserveren vanuit de wagen (Breda => Antwerpen) om 17u30 en horen dat er nog voldoende plaats is... hmmm... goed voor ons, maar op zaterdag zet dat achteraf gezien wel tot denken... Is het eindejaar en is iedereen centjes aan het opsparen???

Swat, wij blij dat we er nog bij passen en allen daarheen.

De inrichting lijkt me wat aangepast tegen die van vroeger. Het is er binnen zeer gezellig en knus om te zitten. De bediening is er correct. Het blijkt dat er 2 tafels (1 van 12 man en 1 van 6 man de hele avond vrij blijven)

Apero van het huis is Cava Rose, heel lekker. Daarna willen we met ons 4 beide tapa schotels wel eens uitproberen (er staan er 2 verschillende op de kaart). De ober maakt ons erop attent dat de tapas van de chef meer dan voldoende zou zijn voor ons 4. Dat spaart ons 9€ uit en hij heeft meer dan gelijk.

Achteraf gaat ieder zijn eigen weg. 1*forel, 1*everzwijfilet, 1*lams korteletjes en 1*zeetong. Alles was zeer leker, ware het niet dat mijn everzwijnfilet langs 1 kant te hard gebakken was (lees zwart zag) en eigenlijk nooit zo geserveerd had mogen zijn. Had vandaag echter niet veel zin om hier een opmerking op te geven. Zwart afgesneden en rest was lekker van eten. De frietjes die bij de zeetong geserveerd werden (bij onze chef kok) waren echter voor een derde keer gebakken waardoor hij ze al snel liet voor wat ze waren en onze kroketjes en de andere aardappeltjes al snel zijn richting uit gingen. Bij het eten kozen we voor een karafje wit en een karafje rood en beide wijnen waren zeker goed.

Achteraf even genieten van de "zeer warme dranken" zoals ze het hier noemen. We kiezen voor een Liefdes koffie (met cointreau), een Parijse koffie (met grand marnier), een Italian koffie (as ge dees niet weet dan zoekt ge het zelf maar uit ;-) ) en een theeke. De koffies blijken perfect te worden geserveerd. Koffie en liquer lekker warm, room lekker koud en mooi gescheiden. (een hele verademing na de drol die ze in I Famosi schonken). Perfect!

Dan de rekening. Alles mooi correct op de rekening. Van 1 ding verschoten we: de prijs van de zeetong bleek op een klein €32 te komen waar de andere gerechten allemaal onder de €20 zaten. OK, er stond dagprijs op de kaart, maar als deze zo veel afwijkt van de andere vind ik dat men de klant hiervan moet informeren.

Heb de garcon hier dan ook op aangesproken, waarop hij zei dat "de meeste mensen die de prijs willen weten vragen hem zelf". Ja hallo, waarom reken je dan geen €90, ik heb er toch niet om gevraagd. Daarbij wijs ik hem er even op dat het wel correcter zou zijn om toch, ook al vraagt de klant het niet, de prijs mee te delen bij bestelling. Waarop het antwoord komt: "tja, met die zeetongen is dat steeds het geval dat die tegen het eind van het jaar duurder ingekocht worden. De handelaren profiteren ervan". Alsof ik daar boodschap aan heb. Maar dan heeft hij natuurlijk niet me de aanwezigheid van onze kok David rekening gehouden die repliceert: "Ik heb van de week nog een besteling zeetong ingekocht 4 in een kilo tegen 20€". De garcon kijkt even raar op en vertrekt met mijn visa kaart richting toog.

Bij het afrekenen komt de ober ons melden hun aankoopprijs 22€80 is voor 3 per kilo. Dit geeft een kleine €8 per stuk en zou dus, volgens info David, een prijs voor de klant van €20 mogen geven (aankoop maal 2,5).

Swat, we vergeten de boel, compenseren het gat van 11€ met de 9€ die we uitspaarden voor de tapas :-) en kijken terug naar een al bij al lekkere avond die zeker heel gezellig was.


Dan vraag ik me af.... worden we soms niet wat veeleisend?...

langs de andere kant, als niemand zich laat horen denkt men dat men maar op kan doen...

who knows.... who cares...

Geen opmerkingen: