Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

donderdag 20 december 2007

Home cinema beamers / projectors

Er gaat niets boven een avondje gezellig thuis blijven en een filmpje zien op de Home-Cinema installatie. Daarbij kan een Beamer (projector) natuurlijk niet ontbreken. Het geluk wil nu dat ik deze voor mijn zelfstandige activiteit nodig heb en dus al eens van kantoor kan meebrengen om thuis een filmpje op te zien.



Sinds 2 jaar gebruikten we voor het werk een Canon LV-S3 projector. Deze heeft geruime tijd zeer goed zijn dienst bewezen. Het is een SVGA projector met 1,250 ANSI lumens, wat ruimschoots voldoende is om film op te kijken in huiselijke kring. In onze opstelling was de beelddiagonaal tussen de 2 en 3m, wat een zeer mooi cinema effect geeft. Op Cannon heeft men een mooie tool om voor elke projector zel uw projectie diagonaal te berekenen.



Recent kochten we op kantoor een nieuwe Infocus 24+ Big Works. Dit is eveneens een SVGA projector met 2400 ANSI lumens. Ook hier zullen we een beeld diagonaal gebruiken tussen de 2 en 3m. Eveneens Infocus stelt een projectie diagonaal tool ter beschikking.



Enkele verschillen tussen beide.

  • De Canon heeft een 1-1.2 zoom waar de Infocus slechts een 1-1.1 zoom heeft. Persooblijk vind ik het makkelijk om soms het scherm even snel te vergroten of verkleinen zonder de plaats van de beamer te moeten aanpassen. Hier doet de Canon het dus beter.

  • De projectiehoek (image offset) van de Canon (links) is kleiner dan deze van de Infocus (rechts). Dit wil zeggen dat de Canon projecteert een klein deel onder de lens en een groot deel erboven. De Infocus hierentegen zet zijn beeld boven de lens. Voor onze home-cinema toepassing is de Canon makkelijker.




  • Voor de rest wordt de Canon geleverd met een compleet toebehoren pakket. Draag zak, afstandsbediening (2 stuks) IR ontvanger, VGA kabel,... De infocus heeft enkel een VGA kabel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Al eens gedacht om een LCD naast een DLP beamer te zetten voor de resultaten? Dat lijkt me vooral interessant...