Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

donderdag 15 mei 2008

GPS foto's trekken

Digitalisatie, digitalisatie en nog eens digitalisatie...

Foto:
Een fototoestel bestaat al heel lang. Tot enkele jaren geleden maakten we vooral gebruik van toestellen met foto rolletjes. Sind enkele jaren is de opkomst van de digitale fotografie een feit.

Tegenwoordig zijn ook de meeste GSM toestellen uitgerust met een fototoestel.

GPS:
Sinds enkele jaren is ook de GPS stevig in opkomst. In de beginjaren ging het om dure vast inbouwbare modellen voor wagens. Steeds meer deed ook de draagbare GPS zijn intreden. Tegenwoordig worden volgens mij het grotste deel van de GPS toestellen in draagbaar formaat verkocht.

Ook hier zien we op GSM gebied een intrede. Ook al staat het hier nog in zijn kinderschoenen, toch merk ik dat reeds enkele "high-end" GSM's voorzien zijn van een ingebouwde GPS.

Foto + GPS = GPS-Foto
Nemen we nu beide samen, dan komen we tot de conclusie dat er steeds meer GSM's zullen uitgerust worden met combinatie van foto en gps applicaties. Daar kunnen we natuurlijk leuke dingen mee doen!!! :-)

Bij de aankoop van mijn HTC TyTn II viel me ook op dat er met de combinatie van bovenstaande leuke zaken te beleven zijn. Na wat zoeken op het internet bleek er al vlot wat info te vinden. Zo kan je via een aanpassing in het register van de gsm een "GPS-foto" functie te kunnen activeren.

Wat ben je daar nu mee zal je zeggen? Awel, via deze mode zal er bij elke foto de gps coördinaten worden weggeschreven op de "verborgen info" van de foto. Als je deze foto dan achteraf wil terug bekijken, kan je gebruik makende van de juiste programma's direkt zien waar je elke foto hebt getrokken. Een voorbeeld van zulks een toepassing komt later.

Geen opmerkingen: