Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

dinsdag 5 februari 2008

DVDPost: Films in je brievenbus


Sinds een goede 2 jaar zijn we lid / klant bij DVDpost. Wat deze firma doet is te vergelijken met een videotheek, met het grote verschil dat de films naar jou komen ipv jij naar de winkel.

Hoe gaat het in zijn werk:
Via een online formulier schrijft u zich in. Je krijgt een persoonlijk dashboard toegewezen waaruit je jouw DVD post kan aansturen.
Je kan eenvoudig bladeren door de catalogus waarin meer dan 10.000 titels zijn opgenomen (niet allemaal beschikbaar) en overzichtelijk verdeeld zijn in rubrieken met de nodige uitleg per film (zie voorbeeld).
Zo het je Actie, Drama,... maar tevens "Nu in de bioscoop", "wordt verwacht" en "Nieuw" zijn makkelijke indelingen
Een extra overzichtelijke zoekfunctie maakt het aanmaken van een lijst veel makkelijker.

Elke titel is voorzien van de nodige informatie omtrent Land, speelduur, regisseur, acteurs, talen,... een korte omschrijving en 2 ratings. 1 van DVDPost zelf en 1 van de leden die ook de mogelijkheid hebben om een korte recensie te maken.

Door de druk op 1 knop wordt de titel aan "mijn lijst" toegevoegd. De titels in deze lijst zullen eens ze beschikbaar zijn naar jou thuis worden opgestuurd. Verzendingskosten heen en terug zijn gratis (inbegrepen in abo).
De films(s) die je thuis ontvangt kan je bekijken wanneer je zelf wil en daarna terugsturen. Eens de DVD ontvangen bij DVDPost, zal de volgende jouw richting uit komen.


Enkele kritische bedenkingen:
Niet alle films in de cataloog zijn beschikbaar. Enkele zijn nog niet uit, andere hebben ze niet (meer) in hun gamma. De meeste genomen formule 8DVD's per maand voor €22.95 geeft €2.9 per film. Zeker niet duur, gezien het je telkens 2 verplaatsingen uitspaart. Maar let op: Als je niet regelmatig film kijkt (8 per maand) dan blijft de abonnementskost per maand nog wel dezelfde, waardoor de prijs per film stijgt. Het is ook best dat je voldoende films in je persoonlijke lijst zet, zodat er zeker steeds 1 beschikbaar is om op te sturen. Hierdoor ben je soms geneigd titels in de lijst te zetten die je niet persé wil zien... Je zal steeds de eerste film in je lijst krijgen die beschikbaar is (je kan prioriteiten ingeven), maar weet nooit op voorhand welke dit zal zijn.
Vroeger was het zo dat je onbeperkt films kon huren per maand en dat het abonnement enkel rekening hield met het aaltal film in rotatie. Gezien wij regelmatig kijken kwamen we soms uit op 16 films per maand. Dit maakte het geheel natuurlijk nog VEEL interessanter. Spijtig genoeg heeft DVD post zijn "huurformules" herzien...

Algemeen besluit:
De ideale formule voor druk bezette mensen die toch graag regelmatig een film zien. Tot nu toe zijn we zeer tevreden over DVDpost.
Dit komt deels wel omdat ik geweigerd heb om volledig over te schakelen op het nieuwe systeem. We krijgen films 1 per 1 toegestuurd (ipv 2 per 2) en er zou geen beperking op 8 films per maand mogen zijn. (wel op 12 denk ik)

Geen opmerkingen: