Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

maandag 29 oktober 2007

Nike+ & Nikerunning bundelen krachten.

Op Runner+ en het Nike+ forum staat het bericht dat weldra Nike+ & Nikerunning hun krachten zullen bundelen.

Bij het inloggen op de Nikerunning website onder "Training tools" & Training log, gebruik makende van mijn Nike+ gegevens, bleken mijn runs overzichtelijk in de kalender te zijn weergegeven. Had vroeger al eens op deze site geweest, maar deze functie was me niet opgevallen...


Als ze de functionaliteiten van beide sites gaan bundelen ziet het er veelbelovend uit. Er is bv ook een shoe manager beschikbaar om de afgelegde kilometers van verschillende schoenen paren op te volgen...

Via schedules kan je persoonlijke doelstellingen ingeven. (vb 10k in 50min). Hiervoor zal een schema worden aangemaakt wat in je agenda als "geplande runs" wordt weergegeven.

Ik kijk er in ieder geval naar uit!

vrijdag 26 oktober 2007

4km Recovery run

Gisteren na 2 dagen rust nog eens de loopschoenen aangetrokken. Het begint stilaan frisser te worden (10°C)en dus is het noodzakelijk de correcte kleding aan te doen.
Verschillende websites maken melding van het "lagen systeem".
- de onderlaag: zuigt lichaamsvocht op en geeft dat door aan de tussenlaag;
- de tussenlaag: houdt de warmte vast en geeft het vocht door aan de buitenste laag;
- de buitenlaag: voert lichaamsvocht af naar de buitenlucht (ademend vermogen) en houdt wind en regen tegen.

Het was vandaag droog weer dus heb gekozen voor 2 lagen. Het is merkbaar dat de meeste mensen liever met warlm weer lopen, want he aantal joggers is de laatste tijd stilaan aan het afnemen in het Brandt park. De weg lag er bruin bij door alle afgevallen braderen, en hierdoor is het wel extra opletten waar je je voeten plaatst om deze niet plots om te slaan. Gelukkid heeft het de laatste dagen niet geregend en ligt het geheel er vrij droog bij. Bij regenweer is het lopen hier onmogelij komdat de weg in een modderplas veranderd met glijpartijen tot gevolg.

De loop ging vlot. Had me voorgenomen om 2 a 4km te lopen, afhankelijk hoe mijn voet aanvoelde. Gezien er geen pijn merkbaar was, ben ik na 2 rondes gestopt (4km) en dan nog wat cooldown gedaan.

Nu terug 2 dagen rust nemen en zondag nog een keertje wat lopen. Hopelijk zijn we hiermee terug vertrokken en kan ik geruime tijd blessure vrij blijven lopen...

maandag 22 oktober 2007

Business Objects

Vandaag mag ik weer een dagje op cursus. Ideaal om de werkweek te beginnen. Het is de tweede en laatste dag van de cursus Business Objects.

Dit programma draait volledig rond Business Intelligence (BI). Vanuit het datawarehouse kunnen rapporten en grafieken gegenereerd worden. "Business Objects enables companies of all sizes to make transformative business decisions based on intelligent, accurate, and timely information."

Voorlopig omschrijf ik het als een gebruiksvriendelijke versie van Access. Het grote verschil is dat je in Access zelf je gegevens kan inputten en bij BO dient alles via programmatie te gebeuren. De output van data is echter wel veel eenvoudiger.

vrijdag 19 oktober 2007

2km test run

Gisteren na 9 dagen niet gelopen te hebben terug een eerste rustige kleine ronde gelopen.
2km in Brandt park op zachte ondergrond. Niets meer van blessure gevoeld.
Nu 2 dagen rusten en zondag terug kleine toer.

Plan om het allemaal zeer rustig terug op te bouwen, wat best wel moeilijk is, want heb gigantisch veel zin om terug +10km rondes te gaan lopen...

dinsdag 16 oktober 2007

Doelstelling 100km niet gehaald

Mijn vorige doelstelling 100km van 15sept tem 15okt is gisteren ten einde gelopen. Spijtig genoeg heb ik dit doel gemist op 8km. De reden hiervoor is een voetblessure waardoor ik de laatste 2 weken slechts 10km heb gelopen. Op zich is het dus best wel een mooie prestatie om toch nog 92km te realiseren in een goede 2 weken, maar steeds spijtig om een doelstelling te missen.



Hopelijk kan ik stilaan terug beginnen opbouwen.

Volgende keer beter!

zaterdag 13 oktober 2007

Ritje in een Ferrari F430 Spider op E17

Toen ik daarnet nog eens op mijn gsm aan het frullen was kwam ik dit filmpje nog tegen. Deze wil ik jullie zeker niet onthouden en er hoort en verhaal bij.


Elk jaar opnieuw organiseert ons bedrijf een Ferrari Days op het circuit te Francourchamps voor zijn beste medewerkers. Om dit in de bloemetjes te zetten wordt besloten om een weekendje twee Ferrari's te huren op kantoor. De keuze valt op een F430 en een F430 Spider. (Voor de vrouwen: Een Rode en een Grijze cabrio ;-) )


Het filmpje hieronder is gemaakt met gsm vanuit "de grijze". Mijn excuses voor de slechte beeldkwaliteit. De aandachtige toeschouwer zal de E17 herkennen. :-) Zet die boxjes maar lekker luid!!!





PS: Wat je zeker nooit mag doen in een F430 Spider is: Met het dak open in de konnijnepijp optrekken naar +100km/u. Eens uit de tunnel ben je zo doof als....



Enjoy!


I know I did!

vrijdag 12 oktober 2007

13&14 Oktober trouwbeurs te Mechelen

Dit weekend is het weer zo ver. De jaarlijkse trouwbeurs doet zijn deuren open in de Nekkerhal te Mechelen.

Naar goede gewoonte zullen we hier met Hamburg-Mannheimer op een stand vertegenwoordigd zijn. Er zullen tijdens dit weekend enkele reischeques verloot worden onder de bezoekers van onze stand.

Het beloofd dus weer een druk weekend te worden.

Hierbij alvast een foto van vorig jaar.

dinsdag 9 oktober 2007

Nog last van blessure

Na de korte run van vorige zondag stond er vandaag een loop van 8km op het schema. Wegens de blessure van vorige week ging ik deze beperken tot 6km. Na een 3 tal km begon mijn voet echter weer pijn te doen. Heb tussendoor een paar keer gestapt en uiteindelijk na een dikke 4km gestopt met lopen.
Hopelijk voel ik er morgen niets meer van overdag, dan probeer ik mogelijk nog eens een korte loop...

zondag 7 oktober 2007

Eerste run na blessure

Vandaag zondag 7 Oktober was een prachtige lentedag. Een zachte temperatuur van 18°C, een helderbwlauwe hemel en een stralend zonnetje maakte dit dan ook de ideale moment om voorzichtig terug een eerste run te doen in het park van den Brandt.

Rustig begonnen met een opwarming van een kleine 8minuten. Daarna uitgebreid tijd genomen om te stretchen en dan begonnen met rustig lopen afgewisseld met een paar stukjes wandelen. Tijdens de training geen last meer gehad van de zere voet. En na een 4 tal km gestopt om zeker niets te forceren. Maandag een rustdag en dinsdag terug het normale schema hervatten met een rustige loop van 8km. Mogelijk kort is deze nog wat in voor de zekerheid...

Blessure

Woensdag 3 oktober, na de vorige dag een rustige run gedaan te hebben aan een zeer laag tempo, is het vandaag een "Tempo Run" op het trainingsschema. (8,05km Warm; 4,83km@4'48"; Cool)

Eerst begonnen met een korte opwarming van 1km aan een rustig tempo.


Eens begonnen aan de echte Tempo Run, blijkt al snel dat mijn linker voet zeer doet. Vooral bij het leunen op de buitenkant van de voet en dus bij het nemen van een korte bocht, is er een harde pijn in de voetzool merkbaar. Op rechte stukken is er weinig van te voelen. Nog even probeer ik verder te lopen, maar vanwege het risico het daardoor erger te maken besluit ik toch de run van deze dag te beƫindigen. Zo komt er na een kleine 1.5km een einde aan de tempo run.


Ondertussen zijn we zondag en heb ik na woensdag niet meer gelopen. De eerste dagen voelde ik de pijn soms een beetje bij het stappen. Op regelmatige tijdstippen heb ik de voet ingesmeerd met fastum gel en nu is er bij gewone belasting (stappen)niets meer van te voelen.

Vanmiddag plan ik voorzichtig terug een eerste korte run te gaan doen in het park op een zachte ondergrond. Het resultaat van deze test zal het schema van de komende weken bepalen...