Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

vrijdag 26 oktober 2007

4km Recovery run

Gisteren na 2 dagen rust nog eens de loopschoenen aangetrokken. Het begint stilaan frisser te worden (10°C)en dus is het noodzakelijk de correcte kleding aan te doen.
Verschillende websites maken melding van het "lagen systeem".
- de onderlaag: zuigt lichaamsvocht op en geeft dat door aan de tussenlaag;
- de tussenlaag: houdt de warmte vast en geeft het vocht door aan de buitenste laag;
- de buitenlaag: voert lichaamsvocht af naar de buitenlucht (ademend vermogen) en houdt wind en regen tegen.

Het was vandaag droog weer dus heb gekozen voor 2 lagen. Het is merkbaar dat de meeste mensen liever met warlm weer lopen, want he aantal joggers is de laatste tijd stilaan aan het afnemen in het Brandt park. De weg lag er bruin bij door alle afgevallen braderen, en hierdoor is het wel extra opletten waar je je voeten plaatst om deze niet plots om te slaan. Gelukkid heeft het de laatste dagen niet geregend en ligt het geheel er vrij droog bij. Bij regenweer is het lopen hier onmogelij komdat de weg in een modderplas veranderd met glijpartijen tot gevolg.

De loop ging vlot. Had me voorgenomen om 2 a 4km te lopen, afhankelijk hoe mijn voet aanvoelde. Gezien er geen pijn merkbaar was, ben ik na 2 rondes gestopt (4km) en dan nog wat cooldown gedaan.

Nu terug 2 dagen rust nemen en zondag nog een keertje wat lopen. Hopelijk zijn we hiermee terug vertrokken en kan ik geruime tijd blessure vrij blijven lopen...

Geen opmerkingen: