Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

vrijdag 31 augustus 2007

Golf

Ondertussen is mijn laatste rondje golf bijna een jaar geleden. De kriebels komen echter nog steeds opduiken en plan dan ook om binnenkort de clubs terug vanonder het stof te halen en wat te gaan werken op het golf terrein.

Hierbij een filmpje van mijn eerste doelstelling (just kidding)

donderdag 30 augustus 2007

Start to run & doelen

Gisteren les 16 van Start to Run 5 => 10km afgewerkt. Een thuisgekomen kwam ik tot de plezierige ontdekking dat hiermee teven mijn maanddoel is bereikt. Van 10 augustus tot 10 september wilde ik 60km lopen. Na 19 dagen zit deze afstand erop.



Dit wetende is het tijd om de lat wat hoger te leggen. Mijn nieuwe doel is om 80km te lopen tussen 30 augustus en 30 september. Hieronder is het doel te volgen.



Wish me luck!!!

dinsdag 28 augustus 2007

100km bereikt


Wanneer ik zonet mijn Nike+ statistieken bekijk blijkt de 100km grens bereikt te zijn. Op zich niet gigantisch, maar toch leuk om te zien wetende dat ik 6 maand geleden moe was van een trap op te lopen...
Mechelen 23 september. Via een contact op Runner+, verneem ik dat op deze datum en plaats een 5 & 10km loop zal plaatsvinden. Op zich een tof doel om tegen dan 10km te lopen, ik twijfel echter of het lopen tussen 100den of 1000den mensen wel wat voor mij is. Het is in ieder geval iets helemaal anders dan in mijn ukkie het park doorcrossen...

zondag 26 augustus 2007

Start to run (5 => 10) les 13

Hierbij even een loop update. Vrijdag les 13 van de reeks afgewerkt. Dat het donderdag vrijwel continu had geregend was nog wat te merken in het park. Hier en daar was een natter stuk te bespeuren, toch lag het pad er vrij deftig bij.


Op het programma stond een standaard loopstuk van 33 minuten zonder versnellingen. Dit is trouwens steeds zo de eerste 2 lessen van de week. Enkel de derde heeft enkele versnellingen.


Vandaag plan ik les 14 af te werken.

Enige tijd terug ben ik terecht gekomen op de Runner+ website. Deze site is deels vergelijkbaar met de Nike+ website. Je loop gegevens kan je synchroniseren rechtstreeks van je iPod of ophalen van de Nike+ website.

Runner+ vind ik wel een persoonlijkere aanpak hebben. Je kan makkelijk een kalenderoverzicht raadplegen waarin al je gelopen kilometers staan. Het logt ook je gewicht, ideaal voor mensen die willen afvallen bij het lopen. En er zit een "schoen tracker" functie in. Deze houdt bij hoeveel km je reeds hebt gelopen met een bepaald paar en geeft aan wanneer je best jouw sportwinkel een bezoekje brengt voor een nieuw paar.



Deze site is zeker eens een bezoekje waard.

Laagste prijs garantie: UPDATE

Vrijdag, minder dan een week na het indienen van mijn formulier, zat de eerste tegoedbon van Vanden Borre in de bus. Het was deze van de iPod nano. Ik veronderstel dat deze eerst komt gezien de goedkopere prijs ook in een VDB vestiging te vinden was en zodoende het vergelijken zeer vlot ging.

Nu nog wachten op de bon voor de scheermachine, maar tot dus ver ben ik al een tevreden klant.

donderdag 23 augustus 2007

Wakker worden

6u50, de wekker gaat, je bent vrij wakker, het bed is zalig warm, je druk op snooze en draait je nog even om. 6u59 de snooze functie laat van zich horen, we herhalen het stramien. 7u08 terug van hetzelfde... tegen 7u30 kom ik moe uit mijn bed... en loop de rest van de dag rond als een zombie...

Doordat dit meer regel dan uitzondering is/was, ging ik maar eens op zoek naar een manier om dit op te lossen. Op het internet bieden zich snel verschillende oplossingen aan.

De Bodyclock:

De Bodyclock is zo één van deze oplossingen. Deze klok wekt je met licht i.p.v. geluid. Door over een bepaalde tijd de licht intensiteit van donker naar licht aan te passen simuleert deze klok het opkomen van de zon. Deze zou een positieve invloed hebben op het opstaan, je energie niveau en de wintermoeheid. Persoonlijk heb ik hem nog niet geprobeerd. Het concept staat me in ieder geval wel aan, enkel een "persoonlijke touch" ontbreekt me hier.

De SleepTracker:

Het is dan weer net deze "persoonlijke touch" die ik op een andere website wel vind. Ondertussen staat de website van SleepTracker voor me te pronken. Het gaat hier niet om de bekende alarmklok voor op het nachtkastje. In tegendeel, een "gewone" horloge doet hier het werk. Nu ja, gewoon is weldegelijk een understatement bij dit stuk vernuft. Het gaat hier namelijk om een polshorloge die tijdens de nachtrust je slaap-patroon monitored. Je stelt het alarm in op de laatste tijd dat je wil wakker worden (vb 7u25) en tevens geef je hem een interval mee, in welke hij je vroeger mag wakker maken (keuze uit 10, 20 & 30min). In dit gegeven interval gaat de SleepTracker het moment uitzoeken waarop je het meest wakker bent en welgeteld hier zal het alarm afgaan. Dit resulteert in het wakker worden op een uitgerust moment en niet meer in een diepe slaap.

De prijs van om en bij de €135 lijkt me dan wel aan de hoge kant, maar voor een goede nachtrust moet je dan weer wat over hebben. Ik beslis dus maar om hem aan te kopen.

Ondertussen slaap ik ongeveer 3 a 4 maanden met de horloge.
Naar mijn bevindingen doet het ding exact wat men zegt en maakt hij je wakker op de moment dat je het minst diep slaapt, MAAR op die moment is het nog steeds aan de gebruiker om werkelijk op te staan. M.a.w. 90% van de tijd draai ik me nog eens om en sta ik alsnog 30min later vermoeid op. Voor de mensen die direct kunnen opstaan eens de wekker af gaat lijkt het me wel de perfecte manier van wakker worden.

De axbo:

Een gelijkaardig concept als de Sleeptracker vinden we bij axbo. Beide volgen ze je slaap patroon en zoeken de meest ideale tijd om je wakker te maken. Er zijn echter toch wel enkele verschillen. Waar de Sleeptracker enkel door 1 persoon tegelijk gebruikt kan worden is axbo geschikt voor 2 personen. Het gaat hier om een alarm klok (op nachtkastje) gecombineerd met een sensor die je rond de pols draagt. Er zou ook een mogelijkheid zijn om de klok via usb met een computer te verbinden. Het is mogelijk om aan iedere persoon een ander alarm signaal toe te kennen. Lijkt me ook wel wat. Prijs is om en bij de 200€, maar gezien hij voor 2 personen gebruikt kan worden is hij goedkopen dan 2 SleepTrackers...

Indien iemand ervaringen heeft met deze toestellen, had ik het graag van u vernomen.

dinsdag 21 augustus 2007

Garantie van de laagste prijs

Tegenwoordig werken heel wat grote winkels volgens het principe "garantie van de laagste prijs".
Je koopt een bepaald artikel in winkel A, u ziet het binnen 30 dagen goedkoper staan in winkel B dat binnen een straal van 20 kilometer gelegen in nabij uw oorspronkelijke aankoop, en u krijgt het verschil terug betaald.


Mijn eerste positieve ervaring met dit systeem:
Toen ik vorig jaar de nieuwe QTEK 9100 (HTC) kocht in Fnac, bleek hij enkele dagen later zowat 80€ goedkoper te zijn bij Office Centre. Hoewel deze laatste enkel toegankelijk is voor zelfstandigen kreeg ik zonder veel problemen het geld terug betaald.

Nog even afwachten:
Bij een bezoekje aan Media Markt het voorbije weekend bleek de scheermachine, die ik diezelfde ochtend had gekocht in een Vanden Borre filiaal, daar 11€ goedkoper te zijn. Op de VDB website kan je eenvoudig je ticket nr en artikel nr ingeven alsook de vermelding waar je het product goedkoper hebt gezien. Zodoende kan men de gegevens verifiëren en het verschil terug betalen. Dit kan wel tot 3 weken in beslag nemen. Ik zal een post zetten eens er nieuws is.
Bij het invullen van de gegevens keek ik tevens even naar de huidige prijs van de iPod Nano die ik eind juli kocht (zie eerdere post). Nu blijkt ook deze 15€ goedkoper te zijn geworden (in hun eigen filiaal) dus ook hiervoor een terugbetalingaanvraag gemaakt.

Ben eens benieuwd.

zondag 19 augustus 2007

Loopdoel 10Aug - 10Sept

Mijn eerste loopdoel na de aanschaf van de Nike+iPod was het lopen van 40km in 30 dagen. Vanwege mijn grote enthousiasme voor dit nieuwe gadget werd het doel reeds na een 10 tal dagen bereikt.

Ondertussen heb ik mezelf een nieuw doel gesteld, namelijk het lopen van 60km in 30 dagen.

Hieronder kan je zien hoe de vooruitgang verloopt.

Lopen met Evy Gruyaert

Het startte allemaal toen ik de podcast van Evy Gruyaert, Start To Run ontdekte (bedankt Wendy).
Ik had mezelf al een hele tijd voorgenomen om een meer intensieve sport te gaan doen. Twee jaar geleden hadden de golfmicroben me gebeten (later meer hierover), maar buiten de wandelingen over de 18 holes van om en bij de 6 tot 8km is het intensiteitniveau hierbij vrij laag.
Daarbij komt dat het niet steeds evident is om sport in te plannen in mijn vrij drukke levensstijl.
Zodoende is lopen dus de ideale oplossing. Wanneer het me uit komt trek ik mijn loopschoenen aan en na een klein uurtje heb je weeral een mooie training achter de kiezen.

Zo gezegd zo gedaan. De eerste lessenreeks (0 tot 5km) verliepen vlot en voor ik het wist liepen Evy en ik al snel de 5km. Echter een dit doel bereikt ging het allemaal wat bergaf. Minder lopen, kortere afstanden, mijn doel was bereikt en is miste een nieuwe motivatie.
Na 3 a 4 weken aan te modderen had ik het gevonden. Ik wist dat ik wou blijven lopen en had dus een nieuw doel nodig voor extra motivatie. Na wat surfwerk kwam ik terecht op de website van Nike+. Gezien mijn "gadgetgevoeligheid", sprak de Nike+iPod set me direct aan en ook het extra motivatie gehalte leek me wel van pas te komen.
Diezelfde dag ben ik dan ook naar de winkel gegaan om mezelf een iPod Nano 2 Gb (meer dan voldoende voor wat loop muziek) en een Nike+iPod sensor aan te schaffen.

Ondertussen, 3 weken verder, ben ik nog steeds enthousiast over dit stuk vernuft en loop merkbaar meer, en langer vanwege de goede opvolging.

Een nieuwe scheermachine




Enkele dagen geleden heeft mijn scheermachine het begeven. Sinds enkele jaren gebruikte ik de eerste versie van Philips Coolskin. Gezien ik zeer tevreden was over dit apparaat en het handig vind om je onder de douche te kunnen scheren ben ik een nieuwe Coolskin gaan halen. Het bleek dat er ondertussen een nieuw model met modernere look beschikbaar was en dat ben ik dus nu beginnen gebruiken. Ook het navulsysteem van dit nieuw model is veel handiger dan het vorige.

Eerste blogpost

Hallo iedereen,
vandaag vond ik de tijd rijp om eens een eigen blog te starten.

Het doel van mijn blog is het bijhouden van mijn hobby's, plaatsen van interessante nieuwtjes, hobby's en zodoende later kunnen terugkijken naar het verloop van mijn leven.

Ik hoop dit zeker vol te houden en plan om regelmatig updates te schijven.

Natuurlijk is er een hoop "catching-up" to do. In het begin zal ik dan ook regelmatig tussendoor zaken posten vanuit het verleden om deze tijd in te halen.