Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

maandag 17 november 2008

Utilities: Files delen

De feestdagen zijn in aantocht. De moment dat er veel foto's worden getrokken op feestjes. Het enige nadeel is dat iedereen zijn eigen camera heeft en dat het uitwisselen van de foto's achteraf niet steeds even vlot verloopt.

De oplossing: zet je foto's online en stuur de downloadlink per mail zodat iedereen de files kan downloaden wanneer hij/zij wil...

Om dit te doen heb ik in eerste instantie 2 mogelijkheden gevonden.

Beide applicaties zijn volledig gratis. De Adobe versie zit momenteel nog in een Beta fase.

image

Bij Adobe heb je zo goed als geen beperkingen, echter vind ik persoonlijk dat het niet zo vlot werkt. Je hebt er exhter wel meer mogelijkheden dan enkel het sharen van files...

image

Bij MediaFire is de enige beperking (bij een gratis account) dat een file niet groter mag zijn dan 100Mb. Voor foto's is dit geen probleem, voor filmpjes kan dit minder evident zijn. Natuurlijk heb je steeds de mogelijkheid om een grote file in kleine stukjes te splitsen en alsnog online te zetten.

Bij MegaUpload (beweren) ze de grootste te zijn. Het ziet er idd allemaal wel mooi uit. Ook de voorwaarden / limitaties zijn geweldig. Als gratis lid krijg je: 50Gb online opslag met bestandsbeheer, maximale bestandgrootte van maar liefst 1024Mb! Wat wel een aandachtspunt is, is dat de bestanden standaard maar 90 dagen beschikbaar blijven na laatste download. Je kan dit echter online aanpassen.

Nog een gratis file sharing website die heel veel gebruikt wordt, is RapidShare. De maximum file size gaat hier tot 200Mb. Ook hier blijven bestanden staan tot ze 90 dagen niet gedownload zijn.


TIP: Zet de files steeds online in een ZIP file en gebruik altijd een paswoord. Zodoende heb je maar 1 file te downloaden (ipv 87 individuele foto's) en ben je zeker dat enkel de mensen voor wie de file bestemd is, deze kunnen zien.

Inventory: Wijn kelder indexeren

Wie graag wijn drikt en bij gevolg redelijk wat wijnen in huis heeft of drinkt, zal zich op een bepaald moment mogelijk vragen beginnen stellen:

  • Wat staat er nu weer allemaal in de kelder?
  • Waar heb ik die lekkere wijn van daarnet nu weer gekocht?
  • Wat was de prijs van die fles die we vorige week dronken?
  • Hoe vonden we die wijn nu weer?
  • ...

image

Om op die vragen een antwoord te bieden zijn er verschillende programma's op de markt. Ze geven je de mogelijkheid om je kelder te inventariseren, proef nototies te maken. Prijzen in te geven, enz...

Na wat zoeken ben ik uitgekomen bij een gratis website www.cellartracker.com die een zeer basic uiterlijk heeft, maar toch veel functies biedt.

image

Zo kan je:

Je kan per wijn perfect weergeven waar je hem kocht, hoeveel je betaalde, waar je hem bewaart (index van kelder), wanneer je hem best kan drinken, hoe je hem vond,... Voor de "freaks" is er zelfs de moelijkheid een barcode label te printen.

Een leuke functie is ook het automatisch aanmaken van een wijnlijst...

Al bij al een zeer functionele website, zeker gezien hij gratis is. Alleen het uiterlijk zou wat aantrekkelijker kunnen...

Wish list: Wijn cooler

NIET MEER NODIG!!!

Wat: Wijn cooler (Niet persé dit model)
Prijs: +- €350
Waar te koop: VanDenBorre, Saturn, Mediamarkt

clipped from www.vandenborre.be

CANDY CCV 160 GL



  • Aantal flessen (0,75l) 26 stuks

  • Type deur Glazen deur

369,00 €
blog it

vrijdag 14 november 2008

Smartphones Unlocked With a PIG: Cheap and Easy

The SIM PIG is an innovative little chip like no other because unlike traditional methods of unlocking mobile phones, the SIM PIG can unlock the vast majority of headsets. The SIM PIG bypasses any network locks, which translates into complete access from any network in virtually any mobile phone. THE SIM PIG offers a ten-second solution that does not invalidate any pre-existing warranties.

The very latest 3G Phones and devices can be very difficult and expensive to unlock, but they are no match for the SIM PIG. This product can unlock the latest smart-phones such as iPhone, Windows Mobile devices, HTC, Nokia, Sony Ericsson, Blackberry and many more. This is particularly helpful and cheaper when travelling in order to avoid roaming charges when making or receiving calls from overseas.

 blog it

donderdag 13 november 2008

Games: NFS Undercover

Eén van de games waar ik naar uit kijk is Need For Speed: Undercover. Dit is alweer de zoveelste release in de NFS reeks, en steeds brengen ze dat ietsjes meer. Hieronder kan je alvast enkele trailers / teasers zien van deze nieuwe release.

ENJOY!





Alternate: computer winkel

Bij het upgraden van mijn PS3 was ik op zoek naar de correcte HDD. Een aantal van mijn vaste computer winkel had het model dat ik wou net niet in huis. Ten einde raad ging ik nog even langs Game Mania om te kijken of zij toevallig geen HDD zouden verkopen voor PS3, maar zonder succes.

Het was echter wel een geluk bij een ongeluk, want de verkoper wist me te zeggen dat er op de boomse steenweg een winkel was "Alternate" waar ze heel veel computer materiaal op stock hebben, met perfecte prijs en service.ScreenShot116

Dus, ik daarheen, en wat bleek, de verkoper had gelijk.

De winkel is gelegen net even voorbij Decathlon (komende van Boom). De toonzaal is ruim, maar er staat weinig in, maar hun magazijn moet blijkbaar vrij groot zijn, gezien wat ze allemaal in stock hadden. Hier had ik zelfs nog keuze welk merk HDD ik wou kopen met de specificaties... Mijn vaste comp winkel (die ook reeds goedkoop zijn) stond de HDD voor €88. In Alternate  verkochten ze hem zelfs voor €65. Super deal dus!!!

Alternate, jullie hebben een tevreden klant bij!

Ferrari Scuderia Spider 16M

clipped from www.uncrate.com
ferrari-scuderia-spider-16m.jpg

To celebrate the winning of its 16th Formula 1 constructor's championship last week, Ferrari has unleashed the new Scuderia Spider 16M ($TBA). The fastest open-top Ferrari ever, the Scuderia Spider 16M has a 510 hp 4.3L V8 (0-60 in 3.7 seconds and a top speed of 195 mph) that's partnered with a smooth 6-speed F1 paddle shift gearbox. Inside, there's a roll-bar with a carbon-fiber outer shell and new audio system that integrates a custom Ferrari 16GB iPod Touch.

ferrari-scuderia-spider-16m-2.jpg
 blog it

woensdag 12 november 2008

Upgrade je PS3, steek een grotere HDD

De PS3 begint naar mijn mening zijn maturiteit te bereiken. Ondertussen zijn er voor iedere gamer verschillende leuke spellen beschikbaar. Al die spellen nemen natuurlijk een zekere ruimte in op je harde schijf. Een grotere steken kan dus zeker geen kwaad!

Een tweede punt wat voor mij een teken is dat de PS3 op dreef is, zijn de nieuwe packs / versies die ervan uitkomen. Recent werd de nieuwe 80Gb en 160Gb versie gelanceerd. Dus, waarom zou jij achter blijven met een 40Gb versie?

Het playstation netwerk begint ook goed vol te staan met demo versies, films,... Ook daarvoor is wat extra plaats op de HDD makkelijk.

Conclusie: tijd om een nieuwe harde schijf te steken.

Mijn keuze ging uit naar een 320Gb model. Het upgraden verliep bijzonder vlot. Dit mede dankzij de zeer goede uitleg van Vincent De Leeuw op Bashers.

Wat het langst duurde was het nemen en terugzetten van de backup. Elks ongeveer 45minuten voor 35Gb. Het verwisselen van de HDD duurde slecht 5min.

Now its gametime!!! :-)

dinsdag 11 november 2008

Geld besparen: Benzine (diesel)

De prijzen van de benzine zijn een lange tijd vrij hoog geweest. Gelukkig is er sinds enkele weken beterschap zichtbaaar en zijn de prijzen terug aan het dalen. Niet tegenstaande dit kan het nooit kwaad om toch zo voordelig mogelijk te kopen.

Op onderstaande website kan u eenvoudig de goedkoopste tank stations opzoeken bij u in de buurt:

http://www.voordeligtanken.be

Uit eten: Gino (Ekeren) "Best of both worlds"

We waren gisteren in Ekeren om een voorstelling bij te wonen en dus ervoor maar even eten bij Gino. Het is een Italiaan die tevens pita verkoopt.

De pizza's en pita's zijn er normaal van prijs en lekker. Het overige eten vind ik voor zulks een gelegenheid een beetje naar de dure kant. bvb tagliatelli diabolo €19,50 vind ik naar de dure kant.

Wel zeer vriendleijke bediening en alles in orde.

Aangezien we snel iets moesten eten voor de voorstelling begon was het twijfelen tussen pita en pizza. TOT is de Pizza Gino zag (Pizza met pita vlees). Nu nog wat sausen erbij, en klaar is kees. Ik moet zeggen, het was heerlijk en kon enkele jaloerse blikken bemerken bij mijn tafelgenoten!!! ;-)

Volgende keer weet ik al wat ze er voor mij mogen maken!

 

GINO:

Tel. : 03.541.59.31
Fax : 03.541.59.31
Kloosterstraat 60
2180 EKEREN

zondag 9 november 2008

Mirrors Edge (PS3)

NIET MEER NODIG!!!

Wat: Mirrors Edge (PS3) (Release date 13/11/2008)
Prijs: +- €65
Waar te koop: Game Mania, Saturn (Meestal goedkoopst in Saturn)
clipped from www.gamemania.be




  • Verwacht 13/11/2008

  • Publisher: Electronic Arts

  • Genre: Action / FPS

Omschrijving
Ooit bruiste deze stad van de energie. Hij was vies en gevaarlijk, maar vol leven en schitterend. Nu is hij compleet veranderd. De veranderingen kwamen langzaam. De meesten beseften het niet of het kon ze niets schelen, en ze accepteerden het. Ze kozen voor een makkelijk leven. Sommigen niet... Zij werden onze klanten.
- Verplaats jezelf: Rijg een verbluffend aantal bewegingen aan elkaar, zoals tegen muren lopen, sprongen en zweefsprongen. Met vloeiende, acrobatische acties gebruik je elk level van de stadsomgeving in jouw voordeel om jezelf te redden.
- Verlies jezelf: In eerstepersoonsperspectief voel je elke ademhaling, elke botsing, elke landing. De hoogte veroorzaakt echt duizeligheid, de bewegingen zijn natuurlijk, botsingen en kogels veroorzaken echt angst en geven je adrenaline.

blog it

vrijdag 7 november 2008

Wijnen proefpaket: Magnus wijnen

Enkel Franse wijnen!!! (Wereldwijnen heb ik reeds)

Proefpaket wijnen bij Magnus.
Elk paket kost 30,95€ incl 12 gratis glazen.
Leuk als Cadeau.

clipped from www.magnuswijnen.be
Om u te kunnen laten kennismaken met enkele van onze heerlijke wijnen, stelden we 2 zalig lekkere proefpakketten samen met daarin telkens 6 flessen. U kan kiezen tussen een pakket met 6 flessen Franse wijn (proefpakket 1) of een pakket met 6 flessen niet-Franse wijn (proefpakket 2). Vanzelfsprekend kan u ze ook allebei bestellen.
De prijs van beide pakketten is gelijk, voor 30,95 Euro (er komt geen eurocent bij!) wordt het thuis geleverd zodat U rustig zelf kan proeven.
Als klap op de vuurpijl mag u kiezen welk geschenk u er per pakket gratis bij wil: 12 wijnglazen (19 of 24 cl.) of 1 fles rode wijn!

blog it

maandag 3 november 2008

Geschenk cheque: Wijnegem shopping

Wat: Cadeau cheque Wijnegem shopping
Prijs: Te kiezen
Waar te koop: Wijnegem shopping


Info geschenkcheques en werkwijze
Onze geschenkencheques zijn geldig in alle 240 winkels van Wijnegem Shopping Center en hebben een geldigheidsduur van 6 maanden. Ze worden verkocht aan een vaste waarde van 15 euro per cheque.
Particulieren
U kan de geschenkencheques van Wijnegem Shopping Center per stuk kopen aan de infobalie in de Central Court (gelijkvloers - winkelpand 6) en dit elke dag van 10 tot 20 u en op vrijdag tot 21 u.
Er is een mogelijkheid om te betalen via Bancontact

blog it

Cadeau cheque: Saturn (Wilrijk)

Wat: Cadeau cheque Saturn Wilrijk
Prijs: Te kiezen
Waar te koop: Saturn Wilrijk

clipped from www.saturn.be
Weet u nooit wat kopen, vindt u nooit het ideale geschenk? Kies dan simpelweg voor een Saturn-geschenkbon. Van één zaak bent u zeker: bij Saturn is er keuze te over. En zo geeft u tweemaal een geschenk: een eerste maal wanneer u de bon geeft en een tweede maal wanneer de ontvanger zijn geschenk bij ons komt kiezen.
De Saturn-geschenkbon is een uitstekend cadeau. Er staat geen vervaldatum op en u kan de bon in elke Saturn (in België) verzilveren. Als het bedrag niet helemaal opgebruikt is, geeft Saturn een nieuwe aankoopbon voor het resterende bedrag. Onder de 5 euro betalen we die restwaarde gewoon terug...

blog it

PHILIPS HF3475/00 wake up light

NIET MEER NODIG!!!

Wat: PHILIPS HF3475/00 wake up light
Prijs: €149
Waar te koop: a.o. Van Den Borre
clipped from www.vandenborre.be

PHILIPS HF3475/00



  • Aantal alarmtijden Vriendelijk wekgeluid + 3 natuurlijke geluiden

  • Oplopend alarm

149,05 €

blog it

zondag 2 november 2008

Uit eten: Hecker

Zaterdag avond stond Hecker op de planning. Het restaurant is gelegen in de Klossterstraat 13 te Antwerpen.

ScreenShot102

Voor de eerste keer gingen we eens eten met een Bongo Bon. Het gaat om een bon van €79,90 die goed is voor een etentje voor 2 personen. Bij Hecker staat dit voor een 4 gangen "verrassingsmenu".

Aangezien het hier om een wine-bar gaat, is de wijnkaart zeer groot. Na ongeveer 15min hebben we de keuze kunnen maken.

De menu die we kijgen is gewoonweg heerlijk. Het is lang geleden dat ik nog eens zo een uitondleijk lekker maaltijd heb kunnen genieten. Het was afgewerkt tot in de kleinste details. En elk gerecht werd opgedient en voorgesteld door de chef zelf.

Prima werk! We komen zeker terug!

Need for Speed Undercover (PS3)

NIET MEER NODIG!!!

Wat: Need for Speed Undercover (PS3) (Release date 20/11/2008)
Prijs: +- €65
Waar te koop: Game Mania, Saturn (Meestal goedkoopst in Saturn)

clipped from www.gamemania.be

  • Verwacht 20/11/2008

  • Publisher: Electronic Arts

  • Genre: Race
Need for Speed - Undercover is de 12e game in de reeks Need for Speed games. Undercover grijpt terug naar de gameplay elementen uit vorige titels en combineert ze in één groot Hollywood spektakel.
De makers houden vast aan de live-action tussenfilmpjes uit Most Wanted en Carbon om het verhaal te ontrafelen. Maggie Q, het vrouwelijk schoon en hollywoodster van dienst, speelt het hoofdpersonage in Undercover. Inspiratie voor het verhaal komt uit actiefilms als The Transporter. Jij speelt als een undercover (duh!) agent in de criminele ondergrond van Tri-City. Je enige contactpersoon is Chase Linh, vertolkt door Maggie Q. De gameplay zal bestaan uit over-de-top Hollywood stunts en stoere wagenmaneuvres. In Tri-City kan je gaan waar je wil. De stad is opgebouwd zoals NFS - Underground waar je kon kiezen wat je volgende doelstelling was.

blog it

Burnout Paradise (PS3)

NIET MEER NODIG!!!

Wat: Burnout Paradise (PS3)
Prijs: +- €29,90
Waar te koop: Game Mania, Saturn (Meestal goedkoopst in Saturn)

Opgelet: Ik denk dat deze weldra beschikbaar is op platinum release. Dit wil zeggen dat hij van de standaard €55 naar €30 zal gaan. Kijk dus even rond of je de platinum kan kopen. Zelfde spel maar goedkoper.
clipped from www.gamemania.be

  • Verkrijgbaar

  • Publisher: Electronic Arts

  • Genre: Race

  • Aantal Spelers: Multi Player

  • Taal Game: Engels

  • Online opties: PS3 Online


In Paradise City verken je meer dan 400 km open weg. Ontdek jumps, stunts en sluiproutes maar leer vooral navigeren doorheen de paradijselijke stad. Ontwikkelaar Criterion is er in geslaagd de Burnout formule in een open wereld te integreren zonder het waanzinnige snelheidsgevoel te verliezen.Werk samen of ram elkaar van de weg. De online functie van Burnout heeft meer dan 300 online uitdagingen om samen met je vrienden te volbrengen. Dit is de eerste Burnout waarbij jij bepaald welke race je speelt en welke route je kiest. Gebruik je PlaystationEye of Xbox Live Vision om je rijbewijs te personaliseren of laat je frustratie merken in de 'mugshots'.

blog it

SAMSUNG SpinPoint HM320JI - 2,5" - 320 GB - 8 MB - SATA

NIET MEER NODIG!!!

Wat: Interne 2,5" SATA HDD van 320Gb met toerental van 5400rpm en 8MB buffer of meer.
Prijs: +-€60
Waar: bvb Pixmania, of elke andere computer winkel

http://www.pixmania.be/be/nl/1747679/art/samsung/spinpoint-hm320ji-2-5-320.html?form=48#tech-specs

Opgelet: het is belangrijk dat de harde schijf bovenstaande specificaties heeft. Is laptop HDD en dus een kleinere dan in een normale computer zit.

blog it

THN 122N Draadloze temperatuursmeter

NIET MEER NODIG!!!

Wat: THN 122N Draadloze temperatuursmeter (Oregon Scientific)
Prijs: +- €9,90
Hoeveel: 2 stuks
Waar te koop: Verkooppunten in BE

THN 122N

Draadloze temperatuursmeter (Protocol 2.x)



Verkoopsprijs, BTWi € 9,90


PRODUCTOMSCHRIJVING

* Thermosensor 3 kanalen
* Compatibel met thermoweerstations met 3 of 5 kanalen

blog it