Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

maandag 17 november 2008

Utilities: Files delen

De feestdagen zijn in aantocht. De moment dat er veel foto's worden getrokken op feestjes. Het enige nadeel is dat iedereen zijn eigen camera heeft en dat het uitwisselen van de foto's achteraf niet steeds even vlot verloopt.

De oplossing: zet je foto's online en stuur de downloadlink per mail zodat iedereen de files kan downloaden wanneer hij/zij wil...

Om dit te doen heb ik in eerste instantie 2 mogelijkheden gevonden.

Beide applicaties zijn volledig gratis. De Adobe versie zit momenteel nog in een Beta fase.

image

Bij Adobe heb je zo goed als geen beperkingen, echter vind ik persoonlijk dat het niet zo vlot werkt. Je hebt er exhter wel meer mogelijkheden dan enkel het sharen van files...

image

Bij MediaFire is de enige beperking (bij een gratis account) dat een file niet groter mag zijn dan 100Mb. Voor foto's is dit geen probleem, voor filmpjes kan dit minder evident zijn. Natuurlijk heb je steeds de mogelijkheid om een grote file in kleine stukjes te splitsen en alsnog online te zetten.

Bij MegaUpload (beweren) ze de grootste te zijn. Het ziet er idd allemaal wel mooi uit. Ook de voorwaarden / limitaties zijn geweldig. Als gratis lid krijg je: 50Gb online opslag met bestandsbeheer, maximale bestandgrootte van maar liefst 1024Mb! Wat wel een aandachtspunt is, is dat de bestanden standaard maar 90 dagen beschikbaar blijven na laatste download. Je kan dit echter online aanpassen.

Nog een gratis file sharing website die heel veel gebruikt wordt, is RapidShare. De maximum file size gaat hier tot 200Mb. Ook hier blijven bestanden staan tot ze 90 dagen niet gedownload zijn.


TIP: Zet de files steeds online in een ZIP file en gebruik altijd een paswoord. Zodoende heb je maar 1 file te downloaden (ipv 87 individuele foto's) en ben je zeker dat enkel de mensen voor wie de file bestemd is, deze kunnen zien.

2 opmerkingen:

Wendy zei

en picasaweb? Enige dat je nodig hebt is een google account en je kan alle fotos die je wil delen...en je hebt 1024 mb ruimte ter beschikking... dat zijn al heel wat fotos

FidoDido zei

Er zijn idd heel wat toepassingen die zich toespitsen op 1 type files. Voor foto is er Flickr, Slide, Picasa. Voor video hebben we oa de YouTube,...

In dit artikel probeer ik echter een platform te inden voor gegevensuitwisseling in het algemeen. Of het nu gaat over foto's, video, Office bestanden, muziek files,... Kortom de zoektoch naar een "online harde schijf" waarbij gegevens delen mogelijk is.