Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

zondag 25 januari 2009

Playstation 3 en Games kopen

Als je de vergelijking maakt is de playstation 3 console op zich vrij "goedkoop". Voor de prijs van €250,00 tot €399,00 heb je tegenwoordig reeds een playstation console met al dan niet extra games en een controler bij. Deze functioneer ineens als Blu-Ray speler, media streamer, media center, DVD speler (met upscaling functionaliteit), CD speler,...

Kortweg, enkel al de Blu-Ray functie is zijn geld waart. Het is trouwens al meerdere keren bewezen via tests dat de PS3 o pdit moment de beste Blu-Ray speler o pde markt is. Hierbij komt dat de ondersteuning en software updates zeer goed zijn waardoor je vrijwel zeker kan zijn dat je steeds de laatste functionaliteiten in de console hebt.

Wat is dan wel duur?
Het aankopen van games!!!

Als ik naar de games kijk kosten ze ongeveer €60 a €65 als ze uit komen. De gamen die veel verkopen krijgen na een tijdje een Platinum uitgave waardoor ze €25 a €29 kosten.
Als je dus, zoals ik niet wil wachten op de platinum versie ben je na 10 games aan te kopen, al snel €600 kwijt, wat bijna 2* de kostprijs van de console is. Vandaar dat het zoeken naar goedkope games, of goedkope aanbiedingen je serieus wat geld kan besparen.

De mogelijkheid van het wachten op een Platinum game is dus mogelijkheid 1.

Daarnaast kan je natuurlijk ook online shops raadplagen of locale winkels die leuke aanbiedingen hebben. Zo kwam ik bij Play.com terecht. Meer hierover in een andere post.

Geen opmerkingen: