Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

zondag 18 januari 2009

Grande Home Touchscreen schakelaars

Domotica kan een dure investering zijn en is zeker in bestaande huizen niet steeds eenvoudig te installeren. Op de bouw en reno beurs kwam ik op de stand van Grande Home terecht. Zij bieden hiervoor een eenvoudige en redelijk betaalbare oplossing. Bestaande lichtschakelaar kunnen vervangen worden door touchscreens die onderling met elkaar communiceren over het bestaande lichtnet. Het trekken van extra kabel is dus niet nodig.

Iets wat ik zeker later eens in detail zal bekijken.

Meer info op:
http://www.grandehome.be/index.html
clipped from www.grandehome.be

Werking:

De touchscreen schakelaars maken enkel gebruik van de elektrische stroomkring. Iedere schakelaar wordt van voeding (F+N) voorzien en afhankelijk van het type schakelaar worden de verschillende lichtpunten geschakeld.

Alle Grande home schakelaars beschikken over hun eigen microprocessor, zo vormt het een netwerk met de andere schakelaars via de elektrische stroomkring. De communicatie en de automatisatie van de schakelaars komt tot stand door het vervoeren van de gegevens (opdrachten) via de stroomkring.
Het groot voordeel: Geen extra schakelkasten nodig om modules in onder te brengen, geen extra bedradingen nodig, geen computer nodig, geen ingewikkelde programmatuur nodig.
Met de Grande home afstandsbediening worden alle touchscreen schakelaars geprogrammeerd, gecontroleerd en alle lichtpunten bediend.
Hoe werkt het:

blog it

2 opmerkingen:

Anoniem zei

geachte heer,
het adres van grandehome werkt enkel als je achteraan htm vervangt door html
http://www.grandehome.be/index.html
mvg

FidoDido zei

Bedankt voor uw bericht, de link is nu aangepast.