Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

zondag 7 september 2008

Uit eten: Folies d'Anvers

Een zoektoch naar een leuk, gezellig en lekker restaurant(je) in Antwerpen is niet steeds even makkelijk. Begrijp me niet verkeerd, het gaat hier eerder over een luxe probleem, want er zijn er gewoon zo veel!1_Uithangbord

Een leuke tip: probeer eens Google Maps Mobile op je GSM en zoek op "eten". Dan krijg je ineens een lijst restaurantjes in de buurt, waar je er dan 1tje kan uit kiezen.

Zo kwamen wij terecht bij Folies d'Anvers.

Aan de inkom is een duidelijk overzicht van de verschillende gerechten en de speciale menu's die ter beschikking zijn.2_Voorgevel

Je komt binnen in een redelijk klein vertrek waar de bar is gelegen en er ongeveer voor 16 a 20 man plaats is. Op de hoger gelegen verdiepingen zijn echter ook nog mogelijkheden om te zitten. Het "kleinere karakter geeft een aangename, knusse sfeer.

Eens gezeten komt men de aperitief kaart brengen, gevolgd door de menu en wijn kaart en na het eten is er ook een mooie dessertkaart voorzien. De bediening is de hele tijd door TOP! Zeer vriendelijk, correct en alles met perfecte timing!

6_sfeerDe menu kaart is geweldig. Het overkomt me bijna nooit, maar zowat alle gerechten die erop staan zou ik willen proberen (waardoor we zeker nog eens terug zullen moeten gaan :-) ).

De keuze gaat uit naar een "Eendenborst met roergebakken groentjes, ananas en cashewnoten; mini-kroketten en sweet-chili-saus" en "Nieuw-Zeelandse lamsbiefstuk met gratin dauphinois, groene boontjes en vleesjus met donkere Westmalle en rozemarijn".

Beide gerechten zijn geweldig.

Als nagerecht valt de keuze op "Torentje van chocolademousse en krokante koekjes met geraspte kokos" en "Sorbet van limoen met granité van Caipiriñia" dewelke beide zeer mooi (visueel) en heerlijk vernieuwend worden opgediend. 7_Boven

Kortweg, een leuk, gezellig en zeer lekker restaurant met democratische prijzen waar ze ons zeker nog zullen terug zien!!!

Geen opmerkingen: