Wordt Mobile Viking en bel & surf gratis

zondag 30 september 2007

Milk Inc.: Supersized II

Zaterdag 29 september was het zo ver. Onze reeds lang op voorhand bestelde toegangskaarten voor MIlk Inc mochten hun nut bewijzen. Met een groep van 13 trokken we richting Sportpalijs om het gebeuren te aanschouwen. Net voor de aanvang van het optreden komen we binnen, even de nodige dranken aanschaffen (tis daar heel warm => grote dorst ;-) ) en eens we op onze plaats zitten begint de show (Over goede timing gesproken!)



Het is een prachtige show met verschillende gastoptredens en een knap podium.

Uit het enthousiasme van het optreden hebben we ineens kaarten besteld voor "Reggie in the mix" begin 2008.

vrijdag 28 september 2007

250 km stronger!

Na het uploaden van mijn laatste run werd er een leuk bericht zichtbaar: de eerste 250 km zitten erop. Deze waren geplanned tegen 7 oktober en zit dus goed voor op schema.


Volgende milestone: 500km.
Target date: 20 november 2007

zondag 16 september 2007

Gran Canaria!

Net terug van een weekje Gran Canaria. We logeerden in het Taurito Princess hotel, gelegen in het zuiden van het eiland, net naast Mogan, tussen twee rotsen in. Hier zijn in totaal een 4 tal grote hotels, een waterpark (zwembadcomplex) en een strandje terug te vinden.
Voor de rest valt er hier weinig te doen. Het dichtst bijzijnde dorpje is Mogan, een gezellig vissersdorpje. Ook Puerto Rico is niet zo ver af. Dit is echter al een drukker touristische plek met heel veel winkeltjes.







In Taurito zelf zijn de mogelijkheden voor te lopen zeer beperkt. De enige verbindingsweg naar een anders dorp is een drukke autoweg die je onmogelijk kan aflopen. Het lopen beperkte zich dus tot kleine troertjes rond het zwembadcomplex. Echter, vele klein toeren maken samen wel een mooie afstand.

vrijdag 14 september 2007

Loopdoel 15 Augustus tot 15 September

Ondertussen, 15 dagen na het zetten van de vorige doelstelling, 80km op 30 dagen, is deze doelstelling gehaald.



Nieuwe doelstelling: 100km op 30dagen. Dit rekening houdende een reis van 1 week in deze perioede. Natuulijk plan ik wel wat kilometers te doen tijdens deze reis.

maandag 10 september 2007

100 Miles stronger!

Vandaag, exact 40 dagen na aanschaf van mijn Nike+iPod set zitten de eerste 100 miles (161 km) erop. Een gemiddlde van 4km per dag of 5,34km per run.

Volgende milestone: 250km. Target date: 7 oktober 2007

Tip: Gezien de standaard instelling op km staat zal je normaal pas een award krijgen bij 250km. Verzet daarom even je instelling van km naar miles net voordat je de laatste run voor de 100 miles doet. Dan zal je toch een vermelding en link krijgen.

vrijdag 7 september 2007

Nieuwe loop community: Musicrunners.be

Enkele dagen geleden kwam ik op de site van MusicRunners.be terecht. Het is een forumsite met als thema "Nike+ iPod: Musicrunners".
Er zijn hier zowel Nederlanders als Belgen actief. Regelmatig worden er challenges gehouden en de site, sfeer en openheid van de mensen gaf me direct een "thuis" gevoel.

Voor de rest ga ik er niet teveel over vertellen, kijk gewoon zelf even op Musicrunners.be

donderdag 6 september 2007

Laagste prijs garantie: UPDATE

Gisteren, zat de laatste tegoedbon van Vanden Borre in de bus. Het was deze van de Philips Coolskin. Alles bij elkaar liggen hier nu voor 31€ tegoedbonnen op mijn bureel. Ze vervallen allemaal rond eind november. De ideale moment om mezelf een verjaardagscadeau aan te schaffen :-)

Kortweg: Van den Borre, Uw akte van vertrouwen. Mijn vertrouwen hebben ze.

woensdag 5 september 2007

Headphones for running

Lopen met muziek, velen onder ons kunnen niet zonder. Anderen zweren bij de rust en het geluid van zindende volgels.
Eén ding staat vast, behoor je tot de eerste groep, dan is een goed hoofdtelefoon geen overbodige luxe. Zelf kwam ik tot dezelfde constatatie.

Bij mijn eerste mp3 speler die ik kocht voor het lopen zaten oortjes bij die "rond het oor klikte". Op zicht zeker geen slecht model om mee te starten, was het niet dat er 1 van beide oortjes toch de neiging had om soms los te komen. Ik hoef je niet te vertellen dat dit het ontspannen lopen niet bevorderd.

Dan maar op zoek naar een goede hoofdtelefoon. Via de Nike+ website kwam ik terecht op enkele reviews. Hier blijkt dat er met vele verschillende modellen en types wordt gelopen, echter 1 type kwam meer terug dan de rest. nl de Sennheiser PMX-70. Na mijn favoriete online shops te hebben vergeleken was de goedkoopste Pixmania (40€ incl verzending). Bestelling geplaatst en 3 dagen later in de bus.

De eerste 2 maal dat ik ermee ging lopen vielen echter tegen. Het was namellijk zo dat de druk op mijn linker oor nogal groot was en na enkele minuten begon dit dan ook zeer te doen. Hopende dat dit een kwestie van gewenning was ging ik verder met lopen en ja hoor, nu na een run of 5 zitten ze perfect gedurende de hele tijd. Daarbij geeft de sennheiser een perfect geluid weer en is hij water bestendig. Je mag hem zelfs afspoelen onder de kraan!!!

dinsdag 4 september 2007

Mijn eerste 10k loop

Vandaag was het zo ver. Star tto run les 20 was aan de beurt. Een loopstukje van 55minuten. Ik dacht direct bij mezelf, hier moet de eerste 10km gehaald worden. Dus, iPod ingesteld op afstandstraining, doel 10km en gestart met lopen.

In het begin van een training kijk ik er soms tegen op. Het zou dan ook de eerste keer zijn dat ik 5 grote rondes loop in den Brandt en aan één stuk door lopend. Vandaar heb ik dan ook geen te hoog tempo aangehouden (5'30"/km) om zeker de afstand tot een goed einde te kunnen brengen. Na 55'31" zat het erop. Mijn eerste 10k is een feit. Ben er best wel fier op...


zondag 2 september 2007

Running: Maand voorbij, tijd voor een terugblik

Augustus, was de eerste maand dat ik mijn Nike+ gebruikte en tevens ook mijn eerste maand start to run 5=>10km. Op een paar dagen na is het mooi droog weer geweest in België en dus de moment om wat extra kilometers af te leggen.


Alles bij elkaar 17 keer de loopschoenen uit de kast gehaald en in totaal 113,07km onder de voeten door laten passeren. Voor mij als beginner een mooie prestatie al zeg ik het zelf...
Ik hoop volgende maand hetzelfde resultaat te mogen neerzetten, hoewel mijn doelstelling momenteel staat op een veilige 80km in totaal.
September, here I come!!!